Recept za najjednostavnije čokoladne bombice, koje će vam verovatno manje od svih koje ste probali izazvati osećaj griže savesti!
Osim toga, neverovatno se brzo prave, možete ih poslužiti skoro odmah, a možete ih i čuvati u frižideru do deset dana.

Sastojci
za bombice
oko 170g urmi
120g oraha (ili drugih orašastih plodova)*
35g kakao praha*
mali prstohvat soli
kašičica-dve vode (po potrebi)
za posipanje i dekoraciju
kakao prah
sitno seckani ili mleveni orasi, bademi, lešnici
kokos
Postupak:
Urme potopite i ostavite u vodi da omeknu, oko 10-ak minuta. Ako koristite sveže urme, taj korak možete izostaviti ili ih potopite na pet minuta da ih lakše oljuštite. Sklonite košpicu i ubacite u multipraktik ili neki jači secko.
Dodajte orahe, kakao prah i prstohvat soli.
Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Po potrebi, dodajte kašičicu-dve vode ili istopljenog kokosovog ulja.
Odvajajte po 2/3 kašičice smese i vlažnim rukama oblikujte kuglice. Slažite ih na papir za pečenje ili providnu foliju da se ne bi lepile za tacnu. Pospite kakao prahom (kroz sitnu cediljku) i ostavite u frižideru da se malo stegnu. Ako volite, možete ih uvaljati u orašaste plodove ili kokos.
Složite ih kutiju koja se dobro zatvara i čuvajte ih u frižideru do 10-ak dana.

Kurir.rs/NaTanjiru/M.M.
