SVE VEĆ IMATE U SVOJOJ KUHINJI! Nisu vam potrebni nikakvi skupi KALUPI, uz ove TRIKOVE i vaši kolači će izgledati SAVRŠENO!
Foto: Shutterstock

NE MORATE TROŠITI NOVAC!

SVE VEĆ IMATE U SVOJOJ KUHINJI! Nisu vam potrebni nikakvi skupi KALUPI, uz ove TRIKOVE i vaši kolači će izgledati SAVRŠENO!

Žena -

Lepo je imati dobro opremljenu kuhinju sa svim mogućim pomagalima. Ako nešto i nemate, možete to napraviti sami koristeći druge predmete

Želite da napravite kolač, ali nemate pleh ili kalup? Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći u pripremi najraznovrsnijih poslastica bez trošenja dodatnog novca:

Napravite kalup za kuglof

Klasičan kalup za pečenje kuglofa ima rupu u sredini koja ovom kolaču od dizanog testa daje prepoznatljivi oblik. Ako nemate kalup za kuglof, možete se poslužiti malim trikovima. U običan kalup za pečenje torti stavite čistu metalnu konzervu koju ćete napuniti sirovim pirinčem.

U ostatak kalupa potom nalijte smesu za kolač i pecite na uobičajen način. Kad izvadite kolač iz rerne, pažljivo uklonite konzervu iz sredine i - dobili ste kuglof.

kuhinja
foto: Shutterstock

Pregradite pleh za pečenje

Ako želite da napravite braunis, ali svi recepti zahtevaju kockasti pleh za pečenje koji nemate - nema problema! Običan pleh za pečenje možete „pregraditi“ na veličinu koja vam je potrebna.

Uzmite komad aluminijumske folije i savijajte je dok ne dobijete čvrstu ali fleksibilnu traku. Stavite je na određeni deo klasičnog pleha za pečenje i lagano savijte rubove. Potom u pregrađeni deo sipajte smesu za pečenje. Ovaj tip pregrade bolje će funkcionisati za kolače guste smese ili za pečenje pita.

kolač, hleb
foto: Shutterstock

Razvucite testo staklenom flašom

Pripremili ste testo za omiljeni desert, ali nemate oklagiju? Upotrebite staklenu flašu od jednog litra od soka ili nekog drugog pića. Važno je samo da dobro operete flašu i da skinete eventualnu etiketu sa stakla pre nego što je pobrašnite i krenete s razvijanjem testa.

Oblikujte keksiće čašom

Lepo oblikovani keksići hit su na svakom stolu i profilu Instagrama. Ali ne morate kupovati posebne kalupe da biste uživali u hrskavim zalogajima. Testo možete oblikovati i okvirom bilo koje staklene čaše.

Kurir.rs/ Foto: Shutterstock

Bonus video

01:28

SRPSKA RADNIČKA HRANA ZA KOJU ZNA CEO SVET: Pogledajte kako se pravi tradicionalna UŽIČKA KOMPLET LEPINJA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track