Najnovije vesti

BRZA PUNJENA POGAČA SA SIROM I ŠUNKOM: Napravite jednostvanu večeru za celu porodicu! (RECEPT)
Foto: Printscreen

UKUSNA

BRZA PUNJENA POGAČA SA SIROM I ŠUNKOM: Napravite jednostvanu večeru za celu porodicu! (RECEPT)

Žena
18:59h

Punjena pogača pravi se vrlo jednostavno i lako, a idealna je za večeru koju će cela porodica obožavati.

Sastojci za testo:

200 ml toplog mleka 1 kašika šećera 5 g suvog kvasca 1 celo jaje 4 kašike ulja 1 kašičica soli 360 g mekog brašna

Nadev ( može da bude po želji, sir je obavezan i to feta, koji može biti menjan sitnim sirom, ali on vezuje celu smesu, ostali sastojci poput šunke i kulena ni ne moraju da budu tu, al je ukus lepši):

150 g feta sira 150 g bilo kojeg tvrdog sira 150 g šunke 50 g kulena 1 kašičica peršuna 1 kašičica origana Još: 1 žumance

Priprema:

U toplo mleko dodati šećer i kvasac, pa promešati. Dodati zatim jaje i ulje i opet žicom promešati. Istresti zatim svo brašno i polako mešati. Kada malo promešate dodati so i nastaviti mešanje. Masa je gusta ali lepljiva i tako treba i da bude. Kada su se sastojci lepo ujednačili, tako mekano i lepljivo ostaviti da odstoji 40 minuta.

Za to vreme spremiti sastojke za nadev. Spojiti ih sve u jednu veću činiju i izmešati. Odvojiti 2 – 3 kašike nadeva koji ćemo kasnije koristiti.

Posle 40 minuta uz pomoć malo brašna testo samo blago premesiti i oblikovati loptu. Razvući rukama, veoma je lako jer je tasto mekano, u krug prečnika pleha, nekih 28 – 30 cm.

Uzeti sad ovaj veći deo nadeva i oblikovati ga između dlanova u loptu. To radite tako što uzmete prvo pola nadeva i stisnete dlanovima, pa onda polako ostatak dodajete i stiskate.

Staviti loptu na srednu testa, pa podići ivice testa oko lopte.

Pazite da donji deo bude uz nadev, a da nema “lufta” izmedju, da kada budete pritiskali testo, da ga ravnate ne ostanu delovi pogače gde neće proći nadev i taj kraj bude suv. Ništa komplikovano, samo podignite ivice kao u videu uz kuglu, da iznad kugle se svi spoje i to je to.

Pogača
foto: Printscreen

Spojiti gornje delove stiskajući. Lako i lepo će se zatvoriti, opet, jer je testo mekano.

Pospite sa malo brašna ispod testa i po testu, pa lagano rukama pritiskajte i ravnajte nazad u pogaču.

To se lako radi, samo polako to radite, krenite od sredine ka ivicama i polako stiskajte.

Kada opet dobijete oblik pogače debljine nekih 2cm prebacite je u podmazan pleh.

Premažite umućenim žumancetom, pa pospite onaj nadev što ste ranije ostavili.

Sada punjenu pogaču ostavljamo da odstoji 10 minuta, pa palimo rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Stavimo u zagrejanu rernu da se peče izmedju 30 i 40 minuta. To ne mogu u minut tačno da vam kažem jer sve zavisi od vaše rerne. Kada ovako lepo porumeni odgore ona je gotova.

Pogača
foto: Printscreen

Kurir.rs/I.B.

BONUS VIDEO:

Estetski hirurg Zdravko Petković o korekcijama na estradi
00:48

Estetski hirurg Zdravko Petković o korekcijama na estradi

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track