KOLIKO ČESTO ČISTITE MAŠINU ZA VEŠ? Počnite to da radite učestalije jer joj tako produžavate RADNI VEK!
Foto: Profimedia

obratite pažnju

KOLIKO ČESTO ČISTITE MAŠINU ZA VEŠ? Počnite to da radite učestalije jer joj tako produžavate RADNI VEK!

Žena -

Pranje odeće se uvek visoko kotira na listi kućnih poslova i obaveza. Međutim, na toj listi se retko sreće čišćenje same veš mašine. Koliko često čistite svoju mašinu za veš?

U domaćinstvu postoje mesta koja redovno čistimo, peremo i brišemo. Ali, postoje i neke stvari koje često nisu na našem rasporedu čišćenja ili koje jednostavno zaboravimo, upravo poput mašine za veš. U krajnjoj liniji, to je alat kojim naš veš i odeću održavamo čistim i mirisnim. Međutim, kako bi nesmetano radila i nju treba temeljito očistiti.

veš mašina
foto: Profimedia

Da bi mašina radila kako treba i da bi dugo trajala, a veš uvek lepo opran i svež, treba da se čisti bar jewdnom mesečno. U suprotnom, ostaci deterdženta i omekšivača mogu ostati iza pranja, dlake i kosa mogu se nakupiti oko bubnja ili se creva mogu začepiti od kamenca. Ako često perete rublje na niskim temperaturama, rizikujete i stvaranje bakterija koje uzrokuju neugodne mirise.

veš, mašina za veš, pranje, pranje veša
foto: Profimedia

Za čišćenje mašine za veš nije uvek potrebno kupovati skupa i posebna sredstva za čišćenje, mogu da pomognu i i jednostavni „preparati“ iz kućne radinosti poput sode bikarbone ili sirćeta. Na primer, stavi se 50 grama sode bikarbone u odeljak za deterdžent i pusti da prolazi kroz ciklus pranja na najmanje 60 stepeni. Sa druge strane, odeljak za deterdžent se može očistiti sa malo sirćeta, a za prednju stranu veš mašine i gume dovoljno je ako ih redovno brišete vlažnom krpom.

pranje, veš, veš mašina
foto: Shutterstock

(Kurir.rs/A.M./Miss7)

BONUS VIDEO:

00:05

NIKOLIJA, VIDI TI SE TRUDNIČKI STOMAK: Pevačica kao AVION na novim fotkama, a fanovi sve PRIMEĆUJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track