PRIKLJUČI SE INICIJATIVI “BEBA BIRA GDE” Majčino mleko je najzdravija hrana za bebe
Foto: Promo

PRIKLJUČI SE INICIJATIVI “BEBA BIRA GDE” Majčino mleko je najzdravija hrana za bebe

Žena -

Rosa nastavlja da širi svest o značaju dojenja - od svake prodate Rosa boce od 1.5l izdvaja se 1 dinar za uređivanje Rosa kutaka za dojenje u gradovima širom Srbije

Dojenje predstavlja veliki globalni društveni fenomen koji se u različitim društvima i kulturama drugačije tretira. U Srbiji je, nažalost, tema dojenja i dalje tabu posebno kada se odvija u javnosti, iako je poznato da je majčino mleko nezamenjivo i da po svom sastavu predstavlja jedinstvenu kombinaciju hranjivih materija koje omogućavaju pravilan rast i razvoj deteta. Važno je napomenuti da se zahvaljujući dojenju, koje doprinosi i emotivnom razvoju odojčadi, poboljšava i kvalitet psihičkog i fizičkog zdravlja mama, beba i cele porodice.

MN. Strah i stid od osude javnosti – najveći problem dojilja

Glavni razlog zašto većina žena odbija da doji bebu na javnom mestu jeste osećaj stida, neprijatnosti i straha od reakcije okoline. Upravo zbog toga, u Srbiji koja ima jednu od najnižih stopa dojenja u Evropi (samo 13 procenata žena doji bebe), 30% mama nikada nije dojilo dete u javnosti. To pokazuje da žene tokom perioda dojenja više pažnje obraćaju na to šta okolina misli nego na potrebe svoje bebe što predstavlja alarmantan podatak.

Kako bi ohrabrila mame da doje u javnosti i pružila im podršku da mogu da uživaju sa svojim bebama bilo kad i bilo gde, Rosa je 2019. godine pokrenula kampanju „Beba bira gde“ koja je usmerena na podizanje svesti i edukaciju o važnosti dojenja u javnosti. U okviru ove inicijative, Rosa je postavila i 21 klupu za dojenje širom gradova Srbije na kojima mame sa bebama mogu da predahnu, presvuku svoje mališane i nahrane ih.

MN. Budi i TI deo inicijative “Beba bira gde”

U cilju da se broj dojenih beba u Srbiji poveća, Rosa i ove godine nastavlja inicijativu “Beba bira gde” u koju se možeš uključiti i TI i na taj način pružiti podršku mamama u najlepšim trenucima.

Svakom kupovinom Rosa boce od 1.5l izdvaja se 1 dinar za uređivanje Rosa kutaka za dojenje u gradovima širom Srbije. Nove funkcionalne klupe za dojenje pružiće mamama svu udobnost i bezbednost prilikom dojenja, presvlačenja bebe ili jednostavno tokom uživanja u lepom vremenu.

Kupi Rosa bocu od 1.5l i stvori bolje uslove života za mame i bebe, jer beba bira gde. Zajedno možemo više!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track