NEOBIČNA TEHNIKA ZA FARBANJE JAJA: Treba vam pirinač i boja, a onda počinje MAGIJA! (RECEPT, VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

u susret uskrsu

NEOBIČNA TEHNIKA ZA FARBANJE JAJA: Treba vam pirinač i boja, a onda počinje MAGIJA! (RECEPT, VIDEO)

Žena -

Katolički Uskrs je u nedelju, a vernici danas obeležavaju Veliki petak i farbaju jaja.

Postoje razne zanimljive tehnike kojima se mogu ofabati jaja, a sada je vreme isprobati nešto novo. Donosimo novu i zanimljivu tehniku koja je poprličino lagana i efektna.

Uskrs, farbanje jaja
foto: Profimedia

Svi imamo pirinač u kuhinji, tako da je taj deo pokriven. Osim pirinča, trebaju samo još dobre boje za farbanje, plastična posudica i malo strpljenja. Efekat koji se dobija je zaista poseban, podseća po malo na časove likovnog u školi, kada se četkicama za zube prskalo po papiru i dobijao onaj lep efekat.

Uskrs, farbanje jaja
foto: Profimedia

Možete da se radi sa jednom bojom ili kombinovati više za efektniji izgled. Obavezno treba koristiti i zaštitne rukavice, jer niko ne želi danima posle da šeta sa šarenim prstima.

Uskrs, farbanje jaja
foto: Profimedia

JAJA DEKORISANA PIRINČEM

Sastojci:

• pirinač dugog zrna • boja za jaja u gelu ili tečna boja za jaja • okrugla plastična posuda prečnika 8-10 cm, sa poklopcem (od nekog sirnog namaza, kajmaka i sl.) • zaštitne rukavice

Jaja se skuvaju, izvade iz vode i osuše papirnatim ubrusom. Za dalji rad jaja treba da budu topla. Tako da se sve radi odmah po kuvanju.

Uskrs, farbanje jaja
foto: Profimedia

U posudu sipati oko 2 kašike pirinča. Količina pirinča zavisi od posude u kojoj se radi, nikako ne treba da se napuni do vrha. Preko pirinča nakapati gel boju i promešati kako bi se pirinač obojio. Stavi se jaje, poklopi i „mućka“. Nemojte to da radite jako kako ne biste razbili jaje, već nežno promrdajte par puta. Ako budete duže radili, jaje će se skroz obojiti. Po potrebi promrdajte jaje prstima, zato su vam potrebne rukavice. Vremenom ćete dodavati po još malo boje, jer pirinač upija i suši se. Ako vam ponestane boje, sipajte vrlo malo vode, tek toliko da pokvasite pirinač. Za svaku boju koristite zasebnu posudu. Možete kombinovati i dve boje, prvo jaje ubacite u posudu sa jednom bojom, pa u posudu sa drugom bojom. Jaja ostavite da se ohlade, pa premažite sa malo ulja radi sjaja.

Uskrs, farbanje jaja
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M./Prstohvatsoli)

Bonus video:

00:13

TI SI NAJBOLJI PARTNER, OTAC I OSLONAC! ANA SEVIĆ PODELILA PORODIČNU FOTKU: Čestitala partneru rođendan, pa Lorena napravila ŠOU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track