ŽENE OBOŽAVAJU MUŠKARCE BEZ OSMEHA: Najviše ih fizički privlače oni koji deluju ZAMIŠLJENO, a sada je jasno zbog čega!
Foto: Profimedia

UTVRĐENO

ŽENE OBOŽAVAJU MUŠKARCE BEZ OSMEHA: Najviše ih fizički privlače oni koji deluju ZAMIŠLJENO, a sada je jasno zbog čega!

Žena -

Muškarci i žene različito rangiraju fizičku privlačnost. Teorije sugerišu da žene više privlače muškarci koji pokazuju ponos jer to podrazumijeva status i sposobnost da ih mogu osigurati.

Žene nasmejane muškarce smatraju manje s*ksualno privlačnima od onih zamišljenih prema novom američkom istraživanju koje je pokušalo da objasni privlačnost "loših muškaraca".

U istraživanju je 1.000 odraslih rangiralo fotografije prema fizičkoj atraktivnosti. Na fotografijama su bili prikazani muškarci i žene koji su izražavali različite emocije.

par, veza, ljubav
foto: Profimedia

Rezultati su pokazali da žene najmanje privlače nasmejani, srećni muškarci, a da više preferiraju one koji izgledaju ponosno i moćno ili neraspoloženo i sramežljivo. Suprotno tome, muškarce su više privlačile žene koje su izgledale srećno, a najmanje one koje su izgledale ponosno i samopouzdano.

par, krevet, odnosi, intima, brak, ljubav
foto: Profimedia

Moć privlačnosti oblikovala se tokom vekova. Evolucija i kulturni aspekti su uticali na to. Takođe, neke socio-kulturne i psihološke rodne norme mogu uticati na atraktivnost. Smeh može biti povezan s nedostatkom dominacije. Nasmejanu ženu muškarac doživljava kao pokornu i ranjivu. Zanimljivo je da je sramežljivost bila privlačna za oba pola. Ova emocija se može povezati s umirujućim ponašanjem koje podstiče poverenje u druge.

Kao što su istraživači primetili, muškarci s osobinama makijavelizma (iskorišćavanje i manipulacija drugima i koncentracija na vlastite interese) takođe su bili privlačniji za žene.

par, veza, ljubav
foto: Profimedia

Kurir.rs/K.Đ/24sata.hr

Bonus video:

01:07

TESTEROM PODELE ČOVEKA NA POLA! Mađioničarski trik koji već 100 godina ostavlja bez daha! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track