Najnovije vesti

PRVI MAJ BEZ MESA: Taman posla, ovaj recept za POSNE PLJEKE će vas učiniti legendom ROŠTILJANJA!
Foto: Printscreen/Youtube

sjajna alternativa

PRVI MAJ BEZ MESA: Taman posla, ovaj recept za POSNE PLJEKE će vas učiniti legendom ROŠTILJANJA!

Žena
12:28h

Postite, ali ipak hoćete da uživate u roštilju sa porodicom i prijateljima za Prvi maj. Nema problema, postoje posne odnosno vegetarijanske opcije.

Donosimo još jedan posni recept, a zgodno je što se ova smesa za pljeskavice ili ćufte može koristiti i na roštilju, ali i u rerni.

posne pljeskavice
foto: Printscreen/Youtube

Sastojci

glavica crnog luka

4 čena belog luka

200 gr ovsenih pahuljica (mogu ražene, ječmene ili miks)

1 kesica posne supe (ako ne postite, može bilo koja ili kocka za supu, a može i samo kašiku suvog začina i so po ukusu)

50 ml ulja

1 kašika sitne crvene paprike

biber

300 ml vode

peršun ili bosiljak

1-2 kašike prezle

malo ulja za prelivanje

(kada ne postite dodajte 2 jajeta)

Priprema

Iseckajte luk pa ga propržite na ulju. Dodajte iseckan beli luk, vodu, supu iz kesice, biber, sitnu papriku, iseckan bosiljak ili peršun.

Ostavite kratko da ukrčka, oko minut, pa dodajte pahuljice. Uz mešanje dinstajte oko 2 minuta, sklonite sa šporeta i ostavite poklopljeno da se malo ohladi. dodajte 1-2 kašike prezle u smesu i počnite da oblikujete pljeskavice. Nauljite dlanove i počnite, a možete dodati još prezli i tako oblikovati pljeskavice.

Mogu se pržiti u tiganju ili u rerni prelivene sa malo ulja, kao i na roštilju. U rerni se peku na 220 stepeni, nekih deset do petnaest minuta, ali se na pola tog vremena okrenu na drugu stranu. Isto važi i za roštilj. Od ovakve smese se mogu praviti i ćufte.

posne pljeskavice
foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

TEHNIKA FARBANJA JAJA ZA KOJU NISTE ČULI: Brzo je i lako, a imaćete UNIKATNA USKRŠNJA JAJA
01:14

TEHNIKA FARBANJA JAJA ZA KOJU NISTE ČULI: Brzo je i lako, a imaćete UNIKATNA USKRŠNJA JAJA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...