NISTE IZVADILI VEŠ IZ MAŠINE, A ON JE POPRIMIO NEPRIJATAN MIRIS? Evo zašto se to dešava, a rešenje za to postoji i BAŠ JE LAKO!
Foto: Profimedia

trik

NISTE IZVADILI VEŠ IZ MAŠINE, A ON JE POPRIMIO NEPRIJATAN MIRIS? Evo zašto se to dešava, a rešenje za to postoji i BAŠ JE LAKO!

Žena -

Sigurno vam se nekad desilo da ste zaboravili da izvadite veš iz mašine nakon pranja, pa je on poprimio neprijatan miris, kao da nije pran, a evo zašto se to mnogima dešava.

veš mašina, pranje, čišćenje
foto: Profimedia

Ne preterujte s deterdžentom

Prilikom pranja veša treba da se vodite onim "manje je više" jer prevelika količina praška ili omekšivača može da izazove sasvim suprotan efekat od željenog, pa veš može da primi neprijatan miris.

Ako vam se često događa da promašite dozu, nabavite deterdžent uz koji ćete dobiti dozer, a potrebna količina je obično navedena na pakovanju. Isto tako, možete se odlučiti za deterdžent u kapsulama. Za doziranje omekšivača možete koristiti čep.

Očistite unutrašnjost bubnja

Takođe je moguće da vam unutrašnjost mašine za pranje veša nije čista, pa se ta prljavština, gljivice i bakterije prenose na vaše tek oprano stvari.

Vlage i gljivica se možete rešiti ako u prazan bubanj dodate malo jabukovog sirćeta ili sode bikarbone i uključite pranje s praznom mašinom.

Pobrinite se da vam je čista fioka u koju stavljate deterdžent i omekšivač jer je moguće da su se baš tu skupili ostaci. Najbolje bi bilo da je izvadite, potopite u toplu vodu, očistite i nakon toga dobro osušite. Takođe, očistite i gumu na vratima.

veš mašina, pranje, čišćenje
foto: Profimedia

Kurir.rs/index.hr/M.M.

BONUS VIDEO:

02:19

TARA IDE IZ SRBIJE KADA SE ZAVRŠI ZADRUGA! Simova otkrila svoje PLANOVE, da li ima NOVOG DEČKA, a onda spomenula i Nenadovu BIVŠU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track