Najnovije vesti

NEMA ČEKANJA DA SE TESTO DIGNE: Pahuljaste kiflice spremne za samo 20 minuta RECEPT
Foto: Shutterstock

NEMA ČEKANJA DA SE TESTO DIGNE: Pahuljaste kiflice spremne za samo 20 minuta RECEPT

Žena

Za pripremu ovih slatkih kiflica vam treba 20 minuta jer se ne čeka ništa da odstoji i naraste, a ipak dobijamo kiflice koje se tope u ustima.

Od ove mere se dobije 48 kiflica.

Sastojci za testo:

200 g maslaca ili masti 2 kašike šećera 1 jaje 200 ml jogurta pola kašičice soli jedna kesica praška za pecivo 500 gr mekog brašna + da se malo premesi i razvuče

Punjenje po izboru: pekmez i eurokrem

Priprema:

Umutiti omekšao maslac ili mast sa šećerom.

Dodati jaje i jogurt pa opet umutiti. Zatim dodati svo brašno, so i prašak za pecivo i mesiti testo.

Prvo će vam se učiniti da je previše brašna ali nije, nastavite da mesite. Lagano prebacujte testo i brašno zajedno. Nema potrebe da stiskate jako. Na kraju kada je skoro gotovo pospite po stolu malo brašna, izvadite testo i na stolu lagano premesite.

Dobijeno testo delite na 2 dela.

Uključite rernu na 200 stepeni da se zagreje.Svaki deo uz malo brašna razvucite u krug.

Podelite na 8 delova, pa onda svaki na 3, ali može i na dva.

Na svaki deo stavite na početak pekmez ili eurokrem ili čokoladu na primer, pa prebacite donji deo testa preko nadeva i onda oko nadeva testo utapkajte prstom, da se lepo zatvori, posle samo urolajte kiflicu.

Poslažite u pleh i pecite dok ne krenu da rumene. Treba da ostanu svetle. Kada dobiju po rubovima žutu boju ili blago porumene gotove su. Ne brinite, i ako ih malo duže pecnete biće one savršene. Deluju nepečeno al su pečene. Ostavite da se prohlade pa uvaljajte u šećer u prahu.

kiflice
foto: Profimedia

kurir.rs/stvar ukusa

Bonus video:

INOVATIVNI ŠUMADINAC: Živorad proizvodi neobične rakije od kupusa i piva (KURIR TELEVIZIJA)
02:03

INOVATIVNI ŠUMADINAC: Živorad proizvodi neobične rakije od kupusa i piva (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja