7 NAJČEŠĆIH GREŠAKA KOJE PRAVITE KOD SAMOPOTAMNJIVANJA: Evo šta treba da uradite da biste što duže imali PREPLANULI TEN!
Foto: Profimedia

SAVET

7 NAJČEŠĆIH GREŠAKA KOJE PRAVITE KOD SAMOPOTAMNJIVANJA: Evo šta treba da uradite da biste što duže imali PREPLANULI TEN!

Žena -

7 najčešćih greški kod lažnog tena: Naučite kako ih izbjeć

Mnogi se odlučuju na to do preplanulog tena dodđu uz pomoć proizvoda za samotamnjenje. Ali ponekad preplanulost ne ispadne onako kako ste očekivali - izgledate kao zebra ili imate velike tamne prave:

1. Nespremna koža

Jedna od tajnih lepe preplanule boje koja traje je piling. Pre nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje, koža bi trebala da bude potpuno čista i suva, kaže kozmetičarka Samanta Magil.

2. Piling i brijanje

Iako je piling neophodan ipak ga treba da znate kako pravilno da ga uotrebite.

- Jedna od najčešćih grešak je brijanje ili piling neposredno pre nanošenja sredstava za samopotamnjivanje - kaže kozmetičarka Ešlin Serano-Padilja i dodaje da piling ili brijanje napravite dan ili dva pre nanošenja.

samopotamnjivanje
foto: Profimedia

3. Prevelike količine

Lepa preplanulost se dobija vremenom. Nemojte da padnete u zamku i da prvi put nanesete previše proizvoda. Svoju boju gradite postepeno.

4. Ne koristite rukavice

Nanošenje sredstava za samopotamnjivanje golim rukama verojatno je jedna od najgorih grešaka. Padilja preporučuje da koristite rukavice kako biste izbegli fleke na rukama.

Ako ipak nanosite rukama i želite da i one malo potamne, isperite ih pola sata nakon nanošenje.

5. Brzo nanosite proizvod

Započnite sa teško dostupnim mestima, kao zadnjim delom tela, iza koena i ispod ruku i polako krenite prema lakše dostupnim delovima.

6. Proizvod nema vremena da se osuši

Nakon nanošenja proizvoda, pričekajte da se potpuno osuši, pre nego što se zamotate peškirom ili obučete. Izbjegavajte pokrete koji mogu razmazati ili preneti proizvod na drugi do kože.

7. Ne hidrirte kožu

Da bi boja što duže trajala, ključno je održavati kožu hidriranom. To je takođe važno za postepeno povećavanje sjaja kože.

samopotamnjivanje
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./realsimple

Bonus video:

01:46

Zemunci otvorili sezonu na Lidu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja