KAKO DA OSVEŽITE KOSU NAKON LETOVANJA: Ovi sastojci će vam pomoći u obnavljanju, a ako pak POZELENI, spas se krije u OVOM triku!
Foto: Profimedia

KAKO DA OSVEŽITE KOSU NAKON LETOVANJA: Ovi sastojci će vam pomoći u obnavljanju, a ako pak POZELENI, spas se krije u OVOM triku!

Žena -

Kosa puna morske soli se lako oblikuje, ali zbog uticaja i mora i sunca, zahteva više nege nego inače. Predstvaljamo vam sastojke koji će vam pomoći ako kosa postane suva ili pak zelena

kosa, plaža
foto: Profimedia

Suvi šampon odlično je rešenje kada ste u gužvi. Po povratku sa plaže ako ne stignete da operete kosu jednostavno nanesite šampon za suvo pranje. On će upiti višak ulja sa vlasi, a kosi će dati volumen.

Morska so je tajni sastojak lepe frizure. Sol kosu čini čvršćom zbog čega se lakše oblikuje, a sama frizure traje dulje. Vlažnu kosu možete isplesti u pletenice ili skupiti u punđu - to će stvoriti blage valove.

Kokosovo ulje kao regenerator

Osim regeneratora kosu nakon plaže najbolje hrani kokosovo ulje. Ono je odlična alternativa za pobornice prirodne kozmetike, a deluje jednako kao i regenerator koji se ne ispire. Kokosovo ulje zaglađuje kutikule vlasi čime se smanjuje rizik od pucanja vlasi.

Dovoljno je na ruke nanesete nekoliko kapi, protrljatte i potom umasiraei u vlasište. Najbolje deluje na sveže opranoj kosi jer se lakše upija.

pletenica, kosa
foto: profimedia

Pripazite na bazenima

Za farbanu kosu osim morske soli opasna je voda iz bazena. Ona je bogata hlorom zbog čega vlasi mogu da pozelene. Stoga se pre kupanja preporučuje da na kosu nanesete nekoliko kapi babi ulja koje će sprečiti promenu postojeće boje, a po izlasku iz bazena isprati običnom vodom. Ako pak kosa pozeleni, spas se krije u kečapu. Dovoljno je da ga nanesete na kosu, ostaviti da deluje 15 minuta pa isprati. On će neutralsati zelenu boju.

Izbegavajte peglanje

Morska so i visoke temperature mogu izmučiti kosu pa se ne prporučuje da nakon kupanja kosu tretirate peglom ili figarom. Toplota može dodatno oštetiti ionako ranjivu kosu pa će vlasi brže pucati. Posebno su na udaru vrhovi koji su više istanjeni nego ostatak kose.

Maske za dubinsku regeneraciju

Dubinska oštećenja će popraviti maska za kosu. Maska od banana i ulja badema nahraniće vlasi i učiniti ih glatkima. Dovoljno je izgnječiti jednu bananu i dodati nekoliko kapi bademovog ulja pa pomešati i naneti na kosu. Ostavite da deluje 20 minuta pa potom isperite.

žena, kosa, more
foto: Profimedia

Kurir.rs/A.A./allwomenstalk

Bonus video:

00:08

POSTALA MAMA I ODMAH PROMENILA IMIDŽ: Luna Đogani oduševila i sebe i druge, ovako sad izgleda njena KOSA! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track