NEVERNE LJUDE POVEZUJE 6 STVARI: Istraživanja kažu da ćete ovako najlakše prepoznati PRELJUBNIKA! Muškarcima gledajte u VILICU
Foto: Profimedia

NAUČNICI SU POTVRDILI

NEVERNE LJUDE POVEZUJE 6 STVARI: Istraživanja kažu da ćete ovako najlakše prepoznati PRELJUBNIKA! Muškarcima gledajte u VILICU

Žena -

Postoje brojna istraživanja i prikupljanja podataka koji pružaju statističke, a ponekad i uzbudljive podatke o nevernim osobama.

Na primjer, koje profesionalne skupine relativno često imaju afere ili gde vara veliki broj ljudi.

6 stvari iz istraživanja varalica

1. Ekstrovertan

U istraživanju iz 2021. godine, koje je sproveo portal za upoznavanje Ešli Medison učestvovalo je dobrih 2.100 varalica, a većina njih (59 posto) ocenila se ekstrovertnim. Možda to i ne iznenađuje: introvertne osobe se obično bolje opuštaju i pune baterije kad su same sa sobom. Afera bi im mogla biti više teret nego zadovoljstvo.

barmen, kafić, društvo, izlazak, piće
foto: Profimedia

2. Prvorođeni

U istom istraživanju otkriveno je da su većina varalica najstarija braća i sestre: 39 posto ispitanih varalica bili su prvorođeni, 29 posto mlađi i 24 posto negde u sredini između starije i mlađe braće i sestara. Samo osam posto ispitanika u istraživanju bili su jedinci.

3. Niska samokontrola

Istraživanje Unverziteta Karolina, objavljeno u "Journal of Family Psychology" 2020. godine, sugeriše da varalice ne samo da se teško mogu odupreti seksualnim iskušenjima, nego općenito pokazuju i nizak nivo samokontrole. Bilo da se radi o vrhunskoj nadogradnji aplikacije koja im zapravo ne treba, četvrtom pivu ili emocionalnom ispadu za svaku sitnicu - čini se da je samokontrola kvalitet koji se provlači kroz mnoga područja života.

Par, Svađa, Emocije, Laganje
foto: Profimedia

4. Menadžment

Prema već citiranom istraživanju, većina ispitanika ima upravljačku poziciju na poslu. Čak 13 posto ispitanika čine menadžeri, a još 7 posto su izvršni direktori.

5. Vlasništvo kuće ili stana

S obzirom na cene nekretnina, tu se zasigurno nalazi veliki deo nevernih direktora: oko 66 posto ispitanika u istraživanju portala reklo je da imaju svoj dom u kojem žive.

6. Prepoznatljive crte lica (kod muškaraca)

Kao deo australskog istraživanja, objavljenog 2019. godine u časopisu "Royal Society Open Science", naučnici su otkrili da muškarci koji varaju obično imaju upečatljivo muževni oblik i crte lica, na primer snažnu vilicu, upadljive obrve, uske usne. U ovom istraživanju naučnici nisu pronašli značajnu povezanost između izgleda i vernosti kod žena.

prodavnica, muškarac
foto: Profimedia

Kurir.rs/miss7

Bonus video:

06:15

POTRESNA ISPOVEST OLIVERE BALAŠEVIĆ: Sa suzama govorila o detinjstvu, životu sa Đoletom i novoj knjizi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track