REKLI SU MI DA SE NIKADA NEĆU BAVITI MANEKENSTVOM: Sada je traženi model i reklamira GAĆE iako ponosno gazi 6. deceniju! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

prirodna

REKLI SU MI DA SE NIKADA NEĆU BAVITI MANEKENSTVOM: Sada je traženi model i reklamira GAĆE iako ponosno gazi 6. deceniju! (FOTO)

Žena -

Još kao učenica priznala je da želi da bude model, a u školi su joj rekli da pogleda neke realnije mogućnosti.

Dugo vremena nakon toga, Miju su preko Instagrama pronašle modne agencije i sada je profesionalni model.

Bivšamuzička novinarka Mia Modž (55) iz Londona, još kao učenica priznala je učitelju da želi biti model ali on joj je rekao da o tome dobro razmisli još jednom. Sada, u 55. godini sa veličinom 44, pojavljuje se u kampanji za donji veš poznatog brenda piše britanski The Sun.

- Da ste mi pre godinu dana rekli da ću se baviti manekenstvom u M&S kampanji, rekla bih da ste ludi. U školi me moj savetnik za karijeru pitao čime bih se želela baviti, a ja sam kao iz topa rekla "manekenstvo". Tada me je pogledao kao da sam ga nasmejala i samo rekao: "Pogledajmo neke realnije mogućnosti" - ispričala je Mia.

Dugo godina nakon, Mia je napokon postala profesionalni model, a otkrili su je preko Instagrama pre samo godinu dana. Linija donjeg veša osmišljena je za različite nijanse kože i fokus stavlja na modele starije od 50 godina.

- Nikada pre nisam imala samopouzdanja da poziram u donjem rublju, ali zbog ove kampanje osećam se tako pozitivno i ponosno u svom telu - govori.

Nakon što je prošle godine otključala svoj nalog na Instagramu i podelila sjajne fotografije sebe, Mijin broj pratilaca je naglo porastao.

- Namera mi je bila stvoriti zajednicu za žene koje su osećale potrebu da budu glasne i vidljive na društvenim mrežama. Do mene su preko mog profila došle četiri agencije za modeling, a moja misao u tom trenutku bila je "pa ja ne mogu sada biti model". Ali isto tako, to mi se činilo kao poziv na akciju, pa sam krenula u novu karijeru - dodaje Mia.

Mia je u mladosti napustila školu. Zatim je završila kratki kurs fotografije, probijajući se na muzičke događaje kako bi se približila i lično upoznala sa umetnicima, da bi na kraju završila kao muzička spisateljica i radijska producentkinja.

1997. godine Mia je prestala da radi kako bi odgajala svoje dve ćerke - Lanu (23) i Karmen (22).

Nedugo nakon što je postala mama, Mia je primetila svoju prvu sedu.

- Imala sam 31 godinu i osećala sam se užasnuto. Sećam se da sam razmišljala: "Upravo sam odustala od karijere, mama sam kod kuće sa nekoliko kilograma viška i već imam sede - to se ne može dogoditi". Kosu sam bojila nekih 19 godina, svakih nekoliko nedelja. Kad sam se vratila na posao, radila sam u glamuroznom okruženju, misleći kako se ni slučajno moje sede ne smeju videti jer će misliti da sam starica - govori Mia.

Ona kaže kako društvo vrši na nas veliki pritisak, ali se moramo znati s tim nositi i biti samopouzdani.

- Mnoge su žene obojile kosu iz straha da ih ne vide kao starice, pa sam tako i ja i za svoje boje provela 20 godina. Ali kad sam s 50 godina odlučila da pokažem svoje sive, došao je osećaj olakšanja i prihvatanja, mene same, mojih godina i onoga ko sam. To mi je potpuno promenilo mišljenje o tome šta drugi misle o meni. Osećala sam se kao da sam ponovo otkrila sebe i svoje telo i u njemu sam se osećala toliko ugodno - zaključila je muzička novinarka i model, Mia.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:15

STANKOVIĆEVA ODMAH POZVALA POMOĆ: Ogulila se i razbila, shvatila je da joj OVO nije trebalo! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track