KAKO SE PRAVE KEKSIĆI KOJI SU ZALUDELI CEO SVET? Okušajte sreću i saznajte da li bi preživeli u SQUID GAME (RECEPT, VIDEO)
Foto: Profimedia

probajte obavezno

KAKO SE PRAVE KEKSIĆI KOJI SU ZALUDELI CEO SVET? Okušajte sreću i saznajte da li bi preživeli u SQUID GAME (RECEPT, VIDEO)

Žena -

"Squid Game" je na dobrom putu da postane jedna od najgledanijih Netfliksovih serija. Naime, radi se o bizarnoj igri u kojoj se može učestvovati samo uz pozivnicu, a glavna nagrada je ogroman novčani iznos.

Squid game
foto: Profimedia

Igre u kojima se igrači takmiče su dečje, ali i opasne po život jer su eliminacije bukvalne, odnosno takmičar gubi život.

Jedna od korejskih igara koje se pojavljuju u seriji je i Ppopgiju. Igrači dobijaju Dalgona keks, a cilj je pomoću oštrog predmeta poput igle ukloniti oblik (u seriji su to bili zvezda, trougao i kišobran), a da se ne slomi.

Squid game
foto: Profimedia

Mnogi su se hteli da pokušaju da naprave te keksiće u kućnim uslovima i vide da li bi preživeli.

Sastojci

Kašika šećera, prstohvat sode bikarbone

Priprema: Kašiku šećera stavite u tiganj ili šerpicu na šporetu. Mešajte sve dok se šećer ne rastopi. Kada se on rastopio, maknite tiganj sa vatre pa dodajte malo sode bikarbone. Nakon što to uradite, dogodiće se reakcija pa će se smesa početi da se širi. Iz šerpe/tiganja prebacite smesu na papir za pečenje. Ostavite smesu da miruje oko 30 sekundi, a nakon toga utisnite kalup za kolačić u obliku koji želite. Srećno, a ako ih samo želite isprobati - prijatno.

Ako niste sigurni, pogledajte i ovaj video gde je sve lepo objašnjeno sa ponekim trikovima:

Evo kako su dalgona keksići uspeli drugima

@davidparody1

Made the squid game cookie

♬ original sound - ?????

Naravno, svi su želeli da vide hoće li uspeti da sačuvaju oblik i preživeti. Neki su uspeli, neki i ne baš. Ako želite da vidite još ppokušaja, potražite na društvenim mrežama pod #dalgonacandychallenge.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

04:45

BIVŠI JE VARAO SA STARLETOM! Nakon što je prošla kroz PAKAO, pevačica izgleda bolje nego ikad PRIZNALA KO JOJ SE SVIĐA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track