OVA BOJA ĆE OBELEŽITI 2022. GODINU: Pantone objavio rezultate, a svaki komad garderobe u ovoj nijansi izgledaće MOĆNO i luksuzno
Foto: Profimedia

prelepa

OVA BOJA ĆE OBELEŽITI 2022. GODINU: Pantone objavio rezultate, a svaki komad garderobe u ovoj nijansi izgledaće MOĆNO i luksuzno

Žena -

Kako se približavamo kraju godine, tako brojne liste preplavljuju medije, ali ono što privlači zaljubljenike u modu, kao i profesionalce je izbor boja za 2022. godinu čuvenog instituta za boje Pantone.

boja 2022. godine, very peri boja, Pantone, Institut za boje Pantone
foto: Profimedia

Oni su kao boju za narednu godinu najavili upečatljivu plavoljubičastu nijansu kojoj su dali ime Very Peri. Ova boja dominiraće ne samo u našim ormarima, već i u mejkapu, dizajnu enterijera, grafičkom dizajnu, dizajnu ambalaže, zapravo viđaćemo je svuda oko nas..

Iz instituta Pantone objašnjavaju da je ovo plava boja sa ljubičasto-crvenim prizvukom, te da pokazuje duhovit, radostan stav i dinamiku koja podstiče hrabru kreativnost i maštovito izražavanje.

"Very Peri podseća nas na bezbrižno samopouzdanje i smelu radoznalost, pomaže nam da shvatimo novi, izmenjeni pejzaž mogućnosti, otvara nam novu viziju dok ponovo počinjemo svoje živote. Ona ukazuje na budućnost u novom svetlu", rekla je Lori Presman, potpredsednica instituta Pantone.

"Pantone boja godine odražava ono što se dešava u našoj globalnoj kulturi. Kreiranje ove nove boje prvi put u istoriji odražava globalnu inovaciju i transformaciju koja se dešava. Dok društvo nastavlja da prepoznaje boje kao oblik komunikacije i način da se izrazi i utiče na ideje i emocije, ili način da se angažuje i poveže, složenost ove nove plave nijanse sa puno crvenoljubičaste boje naglašava bezbrojne mogućnosti koje se nalaze pred nama", ističe Lori.

(Kurir.rs/A.M./Design Taxi)

Bonus video:

01:11

SRBIJA SE ZABELELA, POGLEDAJTE BEOGRAD JUTROS POD SNEGOM: Napolju je prava mećava, baš veje! DANAS I DO ČETVRT METRA SNEGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track