PRAZNIČNA ČAROLIJA: Evo kako da zablistate u novogodišnjoj noći!
Foto: Shutterstock

šminka

PRAZNIČNA ČAROLIJA: Evo kako da zablistate u novogodišnjoj noći!

Žena -

Pustite mašti na volju, igrajte se bojama i uskladite šminku s odevnom kombinacijom koju ste odabrali

Poslednji dan svake godine poseban je za svaku damu jer je vreme predodređeno za spremanje za najluđu noć. Bira se najlepša toaleta, prave se svečane frizure, a ono što daje sjaj jeste šminkanje. Zato vam donosimo nekoliko važnih saveta kako biste u novogodišnjoj noći izgledali perfektno.

Lice Prva i najvažnija stvar je da šminka nikako ne sme biti preteška i ne treba da imate osećaj da na licu nosite masku zbog koje koža ne može da diše. Zapamtite, ten mora biti savršen! Dakle, lagani puder ili tonirana krema su dobrodošli, a fiksirajte ih s malo pudera u prahu. Nakon toga na lice nanesite malo rumenila i bronzer, koji se u malim količinama stavlja na konture lica - slepoočnice, vrh nosa i deo ispod obrva.

šminka, puder
foto: Shutterstock

Oči Što se šminkanja očiju tiče, možete se igrati i mat i sedefastim senkama, u zavisnosti od toga ko šta više voli, a kako biste postigle glamurozniji izgled, neizostavni su šimeri i šljokice. Ipak, ne preterujte jer šljokice rasute po celom licu ne deluju nimalo lepo. Zato obavezno koristite bazu koja će ih najbolje zalepiti za oko. Oči istaknite ajlajnerom i maskarom (ali samo na gornji kapak kako oči ne bi dobile efekat pauka), ili pak veštačkim trepavicama, koje obavezno moraju biti precizno i dobro zalepljene.

šminka, žena
foto: Shutterstock

Ruž Idealne boje karmina za novogodišnji izgled su crvena, bordo i ljubičasta, koje će istaći senzualnost usana. Izbegavajte mnogo sjaja, naročito ako oči šljašte. I obavezno se držite starog dobrog pravila koje kaže - ako su oči istaknute, usne ne smeju biti, i obrnuto.

šminka
foto: Profimedia

Obrve Obrve su jedan zaista važan deo šminke i potrebno je da za novogodišnji mejkap budu savršene. Odaberite onaj proizvod koji vam najviše prija. Imate razne - senke za obrve, olovke, čak i maskare kojima možete iščešljavati sitne dlačice obrva. Bitno je da pogodite savršenu nijansu. Pomalo je ružno ako su obrve suviše tamne. Zato birajte malo braonkastije tonove. Ovo posebno važi za plavuše. Ako vam se oblik ne dopada, i njega možete da menjate. Iscrtajte obrve kako vam odgovara i popunite ih bojom.

Trepavice, Oči, Šminka
foto: Profimedia

I za kraj... Kad budete bile kompletno našminkane i kad budete obukle odabranu toaletu, ne zaboravite da sve to upotpunite svojim omiljenim parfemom.

(Foto: Shutterstock)

00:06

CECA U NIKAD PROVOKATIVNIJEM IZDANJU! Haljina od čipke, ful šminka i frizura: ZAPALILA INTERNET! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track