IMAJTE STPLJENJA I BUDITE VEOMA TAKTIČNI: Kako da dete prihvati očuha ili maćehu
Foto: Shutterstock

Vreme za novu porodicu

IMAJTE STPLJENJA I BUDITE VEOMA TAKTIČNI: Kako da dete prihvati očuha ili maćehu

Žena -

Ako ste razvedeni i planirate da se ponovo udate ili oženite, a vi i vaš budući životni saputnik imate decu, donosimo vam nekoliko saveta koji mogu da vam pomognu da vaša nova porodica nov život počne zdravo i srećno.

* Prvo što treba da uradite jeste da pre stupanja u nov brak razgovarate sa svojim klincima o mogućnosti proširenja porodice. Svako od dece treba da bude upoznato s ovom činjenicom i trudite se da pažljivo saslušate njihovo mišljenje.

Razvod
foto: Printscreen

* Ne primoravajte decu da na silu upoznaju novu "braću" i "sestre", već se potrudite da se te veze uspostave polako i prirodno. Dajte detetu vremena i prostora da se navikne na novu situaciju.

* Uvedite nove rituale. Neke od dosadašnjih ustaljenih običaja ćete želeti da zadržite, a moraćete da uvedete i neke nove.

* Ne očekujte od pastoraka da vas zovu "mama" ili "tata". Neka oni sami odluče kako će vas zvati. I ne zaboravite da je veoma važno da se oni u vašem društvu ne osećaju neprijatno.

* Provodite vreme nasamo sa svakim detetom. Održavajte porodične sastanke na kojima ćete se dogovarati o mnogim pitanjima, o planiranju predstojećih događaja i o svemu što je neophodno da bi porodica dobro funkcionisala.

razvod, brak, svađa
foto: Profimedia

Kurir.rs/Lena/N.B.

Bonus video:

01:09

KOME JE NAJTEŽE KADA DOĐE TRENUTAK DAVANJA STARATELJSTVA NAD DECOM? Vesna Stanojević: Alimentacija je obaveza koja mora da se poštuje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track