OVE ŽENE IMAJU MANJAK SAMOPOUZDANJA: Istraživanje kaže da koliko god da su smršale ne osećaju se lepo! Smeta im njihova GRAĐA!
Foto: Profimedia

STRUČNJACI POTVRĐUJU

OVE ŽENE IMAJU MANJAK SAMOPOUZDANJA: Istraživanje kaže da koliko god da su smršale ne osećaju se lepo! Smeta im njihova GRAĐA!

Žena -

Najnovije istraživanje pokazalo je da se žene koje imaju građu "kruške" bolje osećaju u svom telu od onih građenih kao "jabuka".

Istraživanje je sprovedeno na 1.093 žene kojima je izmeren procenat masti u telu i postavljana su im pitanja o njihovoj težini, prenosi Dailymail.

One koje imaju građu "jabuke" pre su smatrale da imaju prekomernu težinu i da treba da smršaju jer im se sve nalazi u stomaku, za razliku od žena koje težinu nose u butinama i zadnjici.

Vežbanje, Zadnjica
foto: Profimedia

Istraživači su kasnije odradili test na 215 žena o tome da li njihova građa ima udela u tome koliko privlačno se osećaju.

"Žene sa većim procentom masti u kukovima, butinama i zadnjici nemaju manjak samopouzdanja ma koliko su teške", istakao je dr Majkl Barlev, asistent profesora psihologije u Arizoni.

Dr Barlev kaže da to kako se žene osećaju zavisi i od drugih ljudi. Na primer, muškarce više privlače žene sa većim donjim delom tela zbog reprodukcije.

žena, namigivanje, telo, crvena haljina
foto: Profimedia

Kurir.rs/Dailymail

Bonus video:

00:08

VODITELJKA 2 MESECA NAKON POROĐAJA DOVELA LINIJU DO SAVRŠENSTVA: Bojana Ristivojević fotkala se u TOPU i pokazala stomak! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track