OTKRIVAMO VAM TRIK ZA SAVRŠENO PRŽEN POMFRIT: Neka bude hrskav i ukusan poput onog iz restorana
Foto: Profimedia

Isprobajte, oduševićete se

OTKRIVAMO VAM TRIK ZA SAVRŠENO PRŽEN POMFRIT: Neka bude hrskav i ukusan poput onog iz restorana

Žena -

Pomfrit je idealan prilog uz glavno jelo, ali je odličan i kao grickalica uz omiljeni film. Da bi tako pripremljen krompir bio kao u restoranu, postoji jedan mali trik koji mnogi nisu znali, a zaista radi posao - treba ga pre prženja oguliti, iseći i oko 10 minuta držati u činiji punoj ledene vode.

Pomfrit
foto: Profimedia

Nakon toga krompir treba dobro osušiti kuhinjskom krpom ili ubrusom, da vrelo ulje ne bi zbog toga prskalo unaokolo kad se ubaci.

Pomfrit, Krompir, Prženje
foto: Shutterstock

Isprženi pomfrit procediti od, ulja i posoliti neposredno pred serviranje da bi što duže ostao hrskav i da ne povuče vlagu.

I na kraju - navalite, ali ne preterujte!KKur

Pomfrit
foto: Profimedia

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track