NAJVAŽNIJI OBROK: Ideje za zdrav doručak koji će vam obezbediti energiju za naporan dan
Foto: Profimedia

NE PRESKAČITE PRVI OBROK

NAJVAŽNIJI OBROK: Ideje za zdrav doručak koji će vam obezbediti energiju za naporan dan

Žena -

Ovo je najvažniji obrok u toku dana, zato se pobrinite da bude bogat svim neophodnim hranjivim materijama

Gust raspored nikako nije izgovor za preskaknje doručka. Nauka tvrdi da ukoliko ne doručkujemo postoji velika opasnost od pojave raznih upala, malaksalosti i čak insulinske rezistencije. Ukoliko preskačete doručak, rizikujete da kasnije u toku dana posegnete za nekom nezdravom hranom koja je puna praznih kalorija, bez značajnih nitritivnih vrednosti. Doručak, posebno onaj pun proteina, držaće vas sitim satima, a stabilizovaće i nivo šećera u krvi tokom dana.

Donosimo vam 5 zdravih, ukusnih i brzih za pripremu predloga za najboji početak dana. Čija puding

čia semenke, čia
foto: Shutterstock

Sastojci: čija semenke, kakao prah, cimet, banana, mleko Priprema: Pomešajte čija semenke i mleko i ostavite nekoliko minuta da odstoji. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke u blender i izmiksajte dok se ne sjedine sastojci.

Palčinke sa bananama

Palačinke
foto: Profimedia

One su savršen i brz doručak koji je pun vlakana i proteina, a to je sve što vam je neophodno da se nivo nergije podigne na maksimum. Sastojci: banana, jedno jaje, 1/4 šolje ovsene kaše, kašika čije. Po ukusu dodajte estrakt cimeta i vanile. Priprema: Izblendajte polovinu banane pa je pomešajte sa jednim jajetom, dodajte ovas i kašičicu čija semenki. Možete da dodate i ekstrakt cimeta i vanile. Smesu pecite u tiganju koji ste namazali uljem prethodno.

Tečni obrok

smuti, šejk
foto: Profimedia

Za njegovu pripremu će vam biti potrebno svega nekoliko minuta, pa je odličan za dane kada ste u žurbi. Sastojci: šolja bademovog mleka, šolja smrznutih borovnica, čija seme, lan i kašika bademovog maslaca. Priprema: Pomešajte jednu bademovo mleko, borovnice, kašiku čije i lana. Dodajte jednu kašiku bademovog maslaca za dodatni izvor vlakana i zdravih masti. Sve dobro izblendajte. Ovaj obrok će vas razrbuditi bolje od bilo koje kafe.

Grčki jogurt i orašasti plodovi

Grčki Jogurt
foto: Profimedia

Grčki jogurt sadrži oko 15 grama proteina po porciji, a dodavanjem orašastih plodova obezbedićete više proteina kao i masoća koje su odlične za zdravilje srca.

Jaja

jaja
foto: Profimedia

Jaja u kombinaciji sa povrćem obezbediće veliku količinu proteina koji će vam dati snagu, dok će povrće obezbediti veliku količinu vlakana. Sve što vam je potrebno za savršen početak dana.

(Kurir.rs)

00:11

FANTASTIČAN TRIK ZA NAJBOLJE JAJE NA OKO! Promenite samo JEDNU stvar u pripremi i dobićete skroz novi DORUČAK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja