KAKO SE PRAVILNO ČUVA HLEB? Skoro SVI ga odlažu na OVIM MESTIMA, a upravo tu će se UBUĐATI brže nego što mislite
Foto: Shutterstock

KAKO SE PRAVILNO ČUVA HLEB? Skoro SVI ga odlažu na OVIM MESTIMA, a upravo tu će se UBUĐATI brže nego što mislite

Žena -

Možda mislite da je neke namirnice lako održati sveže u kuhinji, ali treba imati na umu da je hleb i te kako kvarljiva namirnica, ako se ne odloži onako kako treba.

Naime, postoji nekoliko mesta na kojima nikada ne smete da odlažete hleb, a ako ih izbegavate i pravilno skladištite ovu namirnicu, neće biti razloga da bacite još jednu buđavu veknu.

hleb, testo
foto: Profimedia

Možda je najčešće mesto za čuvanje hleba vrh frižidera. Iako može izgledati kao odlično mesto za držanje hleba podalje od "udarnih" mesta, to je idealno mesto na kojem će se hleb brže pokvariti.

Uzrok u tome je toplota koja dolazi sa rashladnih kalemova uređaja, i stvara toplo i vlažno okruženje unutar kese za hleb što dovodi do brzog stvaranja buđi.

Hleb, Crni Hleb
foto: Shutterstock

Međutim, frižider nije jedini uređaj koji treba da izbegavate kada je čuvanje ove namirnice u pitanju. Držanje hleba u blizini mašine za pranje sudova takođe nije dozvoljeno iz sličnih razloga.

Ne samo da može da stvori toplo okruženje, već zbog vlage koju ispušta mašina za pranje suđa, samo će pospešiti buđ.

Penicilin, Buđ, Plesan, Buđav Lebac, Buđav Hleb
foto: Shutter

Čak ni blizu vašeg šporeta nije idealno mesto jer para i toplota od kuvanja mogu lako upasti u kese za hleb, i ubrzati proces stvaranja buđi.

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:32

REAKCIJE BEOGRAĐANA NA POSKUPLJENJE HLEBA: Pitali smo kako će cene uticati na njihov budžet i evo šta su nam rekli! ANKETA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track