BRIDŽIT DŽONS OSTAVILA NAM JE SVAŠTA ZA USPOMENU I NAPRAVILA REVOLUCIJU: Ne brinite kad se SKINETE pred NJIM, a na sebi imate OVO
Foto: Profimedia

fenomeni

BRIDŽIT DŽONS OSTAVILA NAM JE SVAŠTA ZA USPOMENU I NAPRAVILA REVOLUCIJU: Ne brinite kad se SKINETE pred NJIM, a na sebi imate OVO

Žena -

Jedan ženski artikal koji se smatrao prevaziđenim u pandemiji je doživeo procvat. Kompanije koje ga prodaju zabeležile su veliki uspeh.

Franšiza "Dnevnik Bridžit Džons" upoznala nas je sredinom devedesetih sa mnogim novotarijama: uobraženi muškarci se žene, promovisana je Hejova dijeta i žene nisu imale seks, već "kres". Mnogo toga se zaboravilo, ali preživela je jedna ikonična stvar iz filma: velike "babine gaće"!

Rene Zelveger
foto: Profimedia

Pokazalo se da su u danima pandemije mnoge žene počele da razmišljaju kao Bridžet Džons. Globalna prodajna platforma List beleži da je u decembru prošle godine potražnja za "komfornim" gaćicama sa "visokim strukom" porasla za 46 posto, što se dogodilo i kompanijima "Marks i Spenser" i "Agent provokater". U "babinim gaćama" se dani kod kuće provode udobnije, piše Gardijan. Minijaturni veš koji jedva da išta pokriva nije više u modi, već anahrono veliki, od raznih materijala.

Kim Kardašijan
foto: Profimedia

Kim Kardašijan je uveliko profitirala na novom trendu dubokih gaćica svojim "Vest skims" brendom, kao i Rijana sa "Fenti lajn" koja se nedavno ugasila. Ipak, pre Bridžit Džons niko nikada nije čuo za kontrolni ženski veš, onaj koji steže stomak, zadnjicu i butine, ne vidi se ispod odeće a lak je kao pero! Postojali su uvek teški steznici, ali tek se početkom 2000. pojavio "Spenks", a nasledio ga je "Pauer pentis", nezamenjivi na svim crvenim tepisima. U međuvremenu su počeli da ih nose svi, od Roberta de Nira u filmu "Irac" do Kajli Džener.

Ledi Gaga, Met gala
foto: Profimedia

Velike duboke gaćice na kraju su izašle ispod odeće i istrčale na površinu! Nezaboravan je primer Ledi Gage na balu u Metropolitenu 2019. kada je skidala haljinu po haljinu i ostala samo u velikom donjem vešu. Nije odolela ni modna kuća Valentino, gde se ovakvo donje rublje videlo ispod providne crvene haljine. Istoričarka mode Suzana Kordner objašnjava fenomen: "Ovakav veš nose žene koje više vole svoje iskustvo nego pritisak okoline".

Kurir.rs/Ljilja Jorgovanović

Bonus video:

00:56

Inostrani horor film snimljen na brojnim lokacijama u Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track