PRAVAC PIJACA! Post i dijeta vam neće teško pasti ako OVO jedete, pomaže da se brže ZASITITE i ne mislite mnogo o hrani
Foto: Profimedia

Izbegnite osećaj gladi

PRAVAC PIJACA! Post i dijeta vam neće teško pasti ako OVO jedete, pomaže da se brže ZASITITE i ne mislite mnogo o hrani

Žena -

Nekima post ili dijeta predstavljaju veliki problem jer ih prati osećaj gladi. Ako želite da ih sprovedete do kraja, jedite namirnice koje će vam pomoći da izdržite do kraja. Očistićete organizam i spasiti se od viška kilograma.

Ishrana, Dijeta, Zdrava ishrana, Brza hrana, Zdravlje, Mršavljenje
foto: Profimedia

Pasulj i sočivo Kombinacija belančevina i vlakana u ovim mahunarkama čini ih jednim od najzasitnijih vrsta povrća, a pomažu i svima onima koji ne poste, ali uoči leta hoće da se reše suvišnih kilograma. A ako ih redovno jedete, nećete doći na staro – sprečićete povratak kilograma, što se često dešava kad prekinete sa dijetom.

Prokelj i karfiol Prepune su vlakana, smanjuju nivo holesterola i podstiču duži osećaj sitosti. Uz ovu blagodet, obiluju i antioksidantima koji sprečavaju upalne bolesti creva ili umanjuju njihove tegobe.

Povrće, Karfiol, Kelj
foto: Profimedia

Grašak Kada hoćete da se oslobodite osećaja gladi, slobono navalite na grašak. Mladi još nije stigao na pijace, ali i zamrznut je više nego odličan.

Čorba od povrća Očistite, iseckajte i skuvajte razno povrće, nagradićete organizam. Preplaviće ga vitamini, minerali, proteini, vlakna, a tečnost u kojoj ste pripremili povrće dobro će napuniti vaš stomak.

Domaće jabuke Izuzetno brzo stvaraju osećaj sitosti, a što je još bolje – dugo ga zadržavaju. Najbolje je da ih konzumirate 30 minuta pre planiranog obroka, poješćete manju količinu hrane i to će vam biti sasvim dovoljno.

Hrana, jaja, Ulje, Povrće
foto: Shutterstock

Urme Slatke su i bogate vlaknima. Zdrava su zamena za šećer, produžavaju osećaj sitosti koji je veoma kratkog veka kad se konzumira samo rafinirani šećer.

Orasi Samo nekoliko oraha će učiniti da ne osećate glad. U poređenju sa ostalim koštunjavim voćem, smatra se najzdravijim zbog velikog sadržaja omega – 3 masnih kiselina i duplo većeg sadržaja antioksidanata. Bogati su proteinima, vlaknima i vitaminima grupe B (B1, B2, B3, B5 i B6), imaju i A, E, PP, kalijum, kalcijum, natrijum, gvožđe, fosfor i magnezijum.

Banane

Odličan su izvor energije i vitamina, a kada na njima tek počnu da se pojavljuju tačkice, tada su najbogatije antioksidansima i mineralima. Uz njih ćete se osećati čilo i nećete biti gladni.

Ovsena Kaša, Ovsene Pahuljice
foto: Profimedia

Ovsene pahuljice Možete da sipate jednu šaku u sva jela sa povrćem, a i kaša napravljena s vodom će vam pomoći da se brzo zasitite. S druge strane, vlakna kojima obiluju rešiće vas problema u digestivnom traktu.

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

03:06

Lampaš: Dijeta asocira ljude na izgladnjivanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track