KOJA JE TAJNA ZDRAVE KOSE MEGAN MARKL? Konstrakta kaže da je u pitanju HIDRATACIJA, a ovo su još neki TRIKOVI koje glumica koristi
Foto: EPA/KIM LUDBROOK, Damir Dervišagić

negovana

KOJA JE TAJNA ZDRAVE KOSE MEGAN MARKL? Konstrakta kaže da je u pitanju HIDRATACIJA, a ovo su još neki TRIKOVI koje glumica koristi

Žena -

Konstrakta, odnosno Ana Đurić je pobedila na nacionalnom izboru za Pesmu Evrovizije koja će se održati u maju u italijanskom gradu Torinu.

Ovih dana svi koji su pratili takmičenje ili otvorili bilo koji portal ili novine su pevušili stihove pesme "In corpore sano", bilo ono o zdravlju umetnice ili upravo o tajni zdrave kose Megan Markl.

Konstrakta
foto: Printscreen/newsweek, Printscreen, Nenad Kostić

Dakle, Konstrakta kaže da je u pitanju hidratacija, ali da li je još nešto u pitanju? Naravno, Konstraktina pesma je privukla pažnju i stranih medija koji su pisali o neobičnom nastupu i samom tekst gde se pominje zdravlje kose bivše glumice.

Konstrakta, strani mediji
foto: Printscreen

O kosi vojvotkinje od Saseksa, dok je živela u Londonu, brinuo je "hair master" Džordž Nortvud, pa se može reći da delom Megan može zahvaliti i njemu. Ovaj cenjeni londonski frizer je godinama brinuo o njenoj kosi, a strani mediji kažu i da je on napravio čuvenu punđu koju je Markl nosila na venčanju sa princem Harijem, 2018. godine.

Iako je vojvotkinja već dve godine sa druge strane Atlantika, njegovih saveta i trikova nastavila je da se pridržava. Džordž je prošlog leta za britanski "Vogue" otkrio neke od njih.

- Pre svega, kosu ne treba sušiti fenom. Ako ste u mogućnosti, ostavite je da se posle pranja osuši na suncu ili svežem vazduhu. Peškirom izvucite suvišnu vlagu, ali nemojte praviti nagle poteze kako se dlaka ne bi oštetila i lomila. Rašćešljajte kosu, ali ne kovrdže i lokne, ukoliko ih imate, nanesite kremu za oblikovanje, kako biste ih kasnije lakše savladali prilikom pravljenja frizure.

Nortvud naglašava da ne treba koristiti mnogo šampona, što je greška koju ljudi često prave.

- Duplo pranje kose ne znači da treba da koristite više šampona, već je poenta u duplom ispiranju. I nemojte često da perete kosu, dovoljno je svakog trećeg dana. Regenerator je obavezan, naročito ako su vrhovi suvi, a vi nemate vremena da svratite do salona i skratite ih.

Takođe, on naglašava da edovan dubinski tretman će oživeti suvu kosu zimi, kao i da je bitno ne preterati sa stilizovanjem kose.

- Jedna od frizura koje su moj zaštitni znak jesu nedovršeni talasi, kakve ste viđali na vojvotkinji od Saseksa i mnogim mojim klijentkinjama. To čini da kosa izgleda šik i prirodno, da nije ni preterano ravna ni kovrdžava. Kada je frizura prirodnija, to čini da kosa izgleda zdravije. Ovo je odličan način da se sakriju problemi, poput kose koja je zrela za šišanje - objasnio je frizer Džordž Nortvud.

Tajna zdrave kose Megan Markl je i u prirodnim uljima i serumima, veoma korisnim preparatima koji vlasima daju sjaj i čine ih mekšim, živim i vitalnim. Ona koristi i maske za kosu koje pružaju sjaj i dodatnu hidrataciju jednom nedeljno.

Megan Markl
foto: Profimedia

Takođe, Megan Markl dan započinje toplom limunadom i nastavlja zelenim napitkom od voća i povrća.

Obožava trčanje, a jogu i meditaciju praktikuje kako bi se opustila i popravila držanje tela. Ovo su saveti kako da budete uvek sveži kao Megan, a samim tim što obožava lisnato povrće koje je lisnato vitaminom E koji pomažu kod nege kose jer ima pozitivan uticaj.

1. Dobro se naspavajte

Spavanje u trajanju od osam sati jača imunološki sistem, doprinosi dobrom raspoloženju i pomaže vam da dođete u bolju formu. Megan zato pridaje veliku važnost kvalitetu.

2. Osigurajte dovoljno hidratacije

Kako bi njeno telo optimalno funkcionisalo, Megan pazi da pije dovoljno vode i ostane hidrirana tokom celog dana. S ovom odličnom navikom kreće ujutru čim se probudi - odmah popije čašu tople vode s limunom.

Megan Markl
foto: Profimedia

Megan je, takođe, velika ljubiteljka prirodnih sokova, posebno onih zelenih, jer joj, kaže, daju trenutni podsticaj. Ujutru zna da napravi energetski napitak od jabuke, kelja, sanaća, limuna i đumbira koji potom pijucka tokom celog dana.

3. Ostanite aktivni

Kako bi ostala u dobroj formi, Megan nekoliko puta nedeljno odlazi na treninge. Kaže da je vrlo redovna u tome i svaku vežbu shvata vrlo ozbiljno, no priznaje kako se i njoj ponekad desi da trening mora da skrati ili čak preskoči. Redovna telesna aktivnost, osim što odlično utiče na lepotu duha i tela, dobra je prevencija mnogim bolestima.

Primer napitka za svež izgled

Sastojci: 100 ml čaja od ruzmarina, 50 mililitara soka od maline ili kupine, 50 g mladog spanaća, 1 sušena smokva ili 1 kašika suvo grožđe, 1 kašika mlevenih oraha, 1 kruška, 1 pomorandža i jedan paradajz.

Priprema: Usitnite sve sastojke u blenderu i popijte sveže.

4. Vežbajte ujutru - obavezno

Prema Megan, važno je učiniti sport delom svoje rutine, a važno je naučiti i ceniti trenutak. Kako bi bila sigurna da neće propustiti vežbanje, s tom aktivnošću obično započinje rano ujutro. Jedan od najdražih sportova joj je, kaže, trčanje, kojim se bavi nekoliko puta nedeljno.

5. Pokušajte s meditacijom i jogom

Priznaje kako je joga i meditacija nisu privlačili dok je bila mlađa, no danas je verna sledbenica ovih aktivnosti. I joga i meditacija joj, kaže, pomažu u ublažavanju stresa, a osim što se tako može kvalitetno opustiti, pomažu joj i u pravilnijem držanju tela.

6. Usvojite ishranu 80/20

To zapravo nije dijeta već promena životnih navika vezanih za ishranu - 80 posto vremena jedete zdravo, a 20 posto vremena priuštite neko omiljeno jelo, kolač, piće... Pre nego što je pronašla savršenu hranu baš za sebe, Megan je testirala nekoliko vrsta ishrane i režim nalik 80/20 joj se učinio savršenim rešenjem.

Megan Markl
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:45

Prva Konstraktina izjava nakon pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track