MAŠINU ZA VEŠ MORATE REDOVNO ČISTITI, A ZA TO VAM TREBA SAMO JEDAN KUHINJSKI SASTOJAK: Jednostavan trik koji će vam olakšati život
Foto: Profimedia

JEDNOSTAVNO

MAŠINU ZA VEŠ MORATE REDOVNO ČISTITI, A ZA TO VAM TREBA SAMO JEDAN KUHINJSKI SASTOJAK: Jednostavan trik koji će vam olakšati život

Žena -

Održavanje odeće čistom i njeno često pranje bila bi muka bez mašine za veš. Ipak, ne smemo zaboraviti na to da treba redovno da čistimo i samu mašinu. Mašine za veš su često mokre i tople, što ih čini savršenim mestom za razmnožavanje klica, piše Mirror.

Ako svoje mašine ne čistimo svakih nekoliko nedelja, dopuštamo da se nakupljaju štetne stvari poput plesni, prašine, prljavštine i komadića deterdženta unutar bubnja.

To ne samo da sprečava ispravan rad veš mašine, ostavljajući vašu odeću prljavom i smrdljivom, već može i da našteti našem zdravlju. Međutim, postoji jedan jednostavan trik, koji koristi kuhinjski sastojak za čišćenje veš-mašine.

sirce
foto: profimedia

Alkoholno sirće je popularno prirodno sredstvo za čišćenje koje se može koristiti za čišćenje vaše veš-mašine. Prema rečima stručnjaka za čišćenje, korišćenje 250 do 500 ml sirćeta zajedno s jednom do tri kašičice sode bikarbone savršena je mešavina za uklanjanje prljavštine i nakupljenih štetnih materija unutar vašeg uređaja.

Kada čistite mašinu za veš, imajte na umu da su delovi iznutra i izvan podjednako važni. Stoga prvo počnite s vratima vašeg uređaja.

pranje, veš, veš mašina
foto: Shutterstock

Krpom umočenom u malo sirćeta obrišite staklena vrata kako bi ponovo zasjala. Zatim pređite na žleb, koji je verovatno najprljavije područje.

Najbolji način čišćenja je da koristite staru četkicu za zube, ogulite sve slojeve i izribajte svaki kutak. U slučaju da postoji tvrdokorna plesan, samo pospite sodu bikarbonu preko nje, nakon čega sledi dobro ribanje sirćetom. Ova dva sastojka će izazvati reakciju i stvoriti penu koja će podići kalup i olakšati uklanjanje krpom.

Drugi deo koji bi trebalo da očistite je ladica za deterdžent. Napunite je sirćetom, koji će ukloniti kamenac i razbiti sav nagomilani deterdžent za odeću u mašini. Kada sve to uradite, stavite mašinu na najtopliji ciklus i pokrenite pranje s praznim bubnjem.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:55

KRAJ SPALJENOM JEZIKU, SVI GREŠIMO KAD JEDEMO IZ KUTIJICE ZA DOSTAVU! Postoji 1 trik da ohladite hranu za SEKUND

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track