NAJZDRAVIJE KOŠTUNJAVO VOĆE: Ovaj UKUSAN i JEFTIN KOLAČ je razlog da se ne odvajate od ORAHA ni za vreme POSTA (RECEPT)

zasladite se za kraj nedelje

NAJZDRAVIJE KOŠTUNJAVO VOĆE: Ovaj UKUSAN i JEFTIN KOLAČ je razlog da se ne odvajate od ORAHA ni za vreme POSTA (RECEPT)

Žena -

Orasi su izuzetno zdravi i uvek ih je lako uvrstiti u ishranu: možete da ih grickate, dodajete u slatka, ali i slana jela.

Ovaj preukusan i jeftin posni kolač učiniće da se od oraha ne odvajate ni za vreme posta.

orah, orasi
foto: Shutterstock

RECEPT ZA POSNI KOLAČ SA ORASIMA

Sastojci:

100 g mlevenih oraha

4 velike kašike džema od šljiva

250 g brašna

125 g šećera

1 kesica praška za pecivo

1 mala kašika sode bikarbone

4 dl vode

Premaz:

4 velike kašike mlevenih / iseckanih oraha

4 velike kašike džema od šljiva

1 kesica posnog šlaga

Orasi
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Sipajte u prigodnu činiju brašno, šećer, prašak za pecivo, mlevene orahe i sodu bikarbonu i promešajte. Zatim sipajte vodu i lagano sve mešajte dok ne razbijete sve grudvice.

2. U izmešanu smesu dodajte džem od šljiva (može i od kajsija, ili mešana marmelada), koji ste prethodno držali na sobnoj temperaturi ako je bio u frižideru, da bi omekšao. Sjedinite sve i ostavite da odstoji dok se rerna ne zagreje na 200°C.

Kolač
foto: Profimedia

3. Kada se rerna zagreje, temperaturu smanjite na 180 stepeni. Pleh za pečenje kolača obložite papirom za pečenje, sipajte pripremljenu smesu i pecite 30 minuta.

4. Kada istekne pola sata, proverite čačkalicom da li je kolač pečen, ako nije - neka ostane u rerni još koji minut.

5. Premažite kolač dok je još vreo džemom od šljiva i pospite mlevenim ili iseckanim orasima, a kada se skroz ohladi ukrasite ga posnim šlagom, celim orasima i isecite ga na željene porcije.

Prijatno!

Kurir.rs/B.M.

Bonus video:

01:22

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track