I VI ZASLUŽUJETE NAJBOLJE: Neki BEBI proizvodi su idealni za MAME i sve ŽENE, POZAJMITE ih od deteta, pomoći će vam i UŠTEDEĆETE
Foto: Profimedia

nega

I VI ZASLUŽUJETE NAJBOLJE: Neki BEBI proizvodi su idealni za MAME i sve ŽENE, POZAJMITE ih od deteta, pomoći će vam i UŠTEDEĆETE

Žena -

Sve žene zaslužuju najbolje kad je nega u pitanju, evo koji bebi proizvodi pomažu i ujedno štede novac koji pripadnice lepšeg pola potroše kupujući posebne preparate za sebe.

Beba, Bebe

Svi znamo koliko je koža bebe osetljiva i da zahteva brižljivu negu od prvog dana. Specijalni proizvodi koji pomažu da se malena bića ne pate s brojnim iritacijama, crvenilom, ojedima ili crvenim mrljama mogu i vama da pomognu.

Zato, drage mame (a i tate), slododno malo "pokradite" svoje dete, ili nabavite u drogerijama i apotekama sve ono što mališani inače koriste, a valjaće i vama: bebi ulje, vlažne maramice, puder, losion za kupanje, kremu za sunčanje za juniore... I ne sumnjajte u njihov kvalitet jer su ovi proizvodi s velikom pažnjom posebno formulisani za nežnu dečju kožu - kvalitetni su, pa će zato biti od pomoći i vama u svakodnevnoj rutini nege.

Dečji sapuni, sredstva za pranje i šamponi: Blagi su i sigurni za bebe, ali i za vas. Ako imate masnu kosu ili osetljivu kožu, koristite ih slobodno, rezultat će vas brzo obradovati.

Beba, Mama
foto: Thinkstock

Dečji losion: Bebina koža ne sme da dehidrira, pa je upotreba ovog proizvoda veoma važna. Za negu novorođenčeta dovoljno je naneti malu količinu, a ostatkom se vi slobodno poslužite. Često deluje na kožu bolje od izvikanih proizvoda namenjenih odraslima.

Ulje za bebe: Njime masiramo dete, a vama može da posluži da rešite problem suve kože. Ne zaboravite da ga nanesete dok je ona još vlažna, neposredno nakon tuširanja, da bi se bolje upilo. Takođe, ovaj proizvod možete da koristite i kao sredstvo za skidanje šminke.

Bebi puder: U poslednje vreme njegovo korišćenje se ne preporučuje jer je ustanovljeno da može da uzrokuje probleme s plućima ako ga beba udahne. Ali ga nemojte bacati ako ga imate, iskoristite ga kad otopli, pomoći će vam protiv znojenja. Ako ste bucmasti, pospite njime unutrašnjost butina da ih zaštitite od trenja i tako sprečite pojavu crvenila i osipanja.

Nega Lica
foto: Shutterstock

Vlažne maramice: Njima često brišete bebine ruke, lice, guzu. "Ukradite" ih i kad skidate šminku.

Krema za sunčanje: U prvih šest meseci bebinog života ne preporučuju se nikakve zaštitne kreme, ali u drugom delu prve godine treba da ih mažete onim koje u sebi sadrže isključivo mineralnu zaštitu i koje treba blago utapkati po celom telu. Najbolji proizvodi za bebu štite i od UVA i UVB zraka, pa će i vama koristiti u istu svrhu.

Vazelin: Često se koristi kao pomoć kod osipa jer štiti bebinu kožu od iritacija uzrokovanih vlažnim pelenama. Vi možete da ga upotrebljavate za negu usana, ruku i stopala, preporučuje se ženama ako su im nadražene bradavice.

Bebe
foto: Shutterstock

Kurir.rs/Lena/B.M.

Bonus video:

00:33

ČEKAM TVOJE DETE! Trudnica uletela na venčanje i razotkrila mladoženju: Niko nije mogao da je ZAUSTAVI! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track