AKO ŽELITE DA UNESETE TOPLINU U DOM, OVO JE IDEALNO REŠENJE: Evo kako da vam kuća bude UŠUŠKANA uz minimalne korekcije
Foto: Shutterstock

UŠUŠKANA KUĆA

AKO ŽELITE DA UNESETE TOPLINU U DOM, OVO JE IDEALNO REŠENJE: Evo kako da vam kuća bude UŠUŠKANA uz minimalne korekcije

Žena -

Nekad su naši stari žurili da što pre omalterišu i okreče zidove prostorija doma kako bi prekrili cigle od kojih su zidovi napravljeni. Moderan dizajn, sa svojim ravnim površinama i hladnim materijalima, već izvesno vreme koristi zidove od cigle kao rustikalni i boho detalj koji prostorijama daje osećaj topline. Inspirišite se!

U enterijer se vraćaju stari materijali, a cigla je u trendu. Nije skupa, lepa je i možete zid od cigle postaviti u svaku prostoriju. Uz pokoji starinski detalj, zelenilo sobnih biljaka i lični stil, cigla domu daje upečatljivost. Zbog svoje nesavršenosti i mogućnosti da se oboje ili na njima ostavi malter koji ih povezuje, ovakvi zidovi su često sasvim dovoljni da donesu potpuno novu priču u vaš dom.

Cigla
foto: Shutterstock

Cigla, naravno, nije samo crvena. Mogu da se kupe u sivoj, beloj i žućkastoj nijansi. Od vas zavisi kako ćete je slagati, hoćete li ostaviti čitav zid u neobrađenoj crvenoj cigli ili manji deo izbočenog zida prefarbati u belo. Dizajneri savetuju da igra boja ne bude drastična, pa ako ste se odlučili za ciglene zidove, nemojte ih bojiti u jarke crvene, zelene ili plave tonove, već dozvolite ovom starom materijalu da se vidi. Jarkim bojama možete obojiti običan zid. Ne postoji prostorija u vašem domu u kojoj zid od cigle nije dobrodošao. Ono što je bitno jeste da boju cigle prilagodite sofama i ostalom nameštaju, nikako obrnuto. Tek kad znate šta ćete staviti u sobu, odredite i ciglu.

Cigla
foto: Shutterstock

Dnevni boravak može da deluje rustično s grubom crvenom ciglom, podsećajući na stara vremena, ali i krajnje moderno ako su zidovi i savremeni nameštaj iste boje. To isto važi za spavaću sobu, gde ostali detalji, kao što su podovi, biljke i tkanine, daju osećaj sigurnosti i udobnosti. Trpezarije i kuhinje su idealna mesta za ciglene zidove jer su divan kontrast kuhinjskim detaljima, od krpa do rostfraj frižidera i šporeta. Isto važi i za kupatila, gde je novi trend da ne nalikuju mestu za kupanje, već deluju kao dnevni boravak. Cigla dobro upija vlagu, pa se sve češće koristi za ove nusprostorije koje više nisu nus!

Cigla
foto: Shutterstock

I dečje sobe deluju nežno i prozračno sa zidovima od bele cigle, a ostalu opremu možete izmaštati po svom ukusu. Ako ste ljubitelj ovog stila, najmanje što možete da uradite je da ulaz u vaš dom uradite u cigli. Okačeni kaputi, stočić s ključevima i obuća deluju očaravajuće kad je iza njih pozadina od grubo okrečenog belog zida.

Kurir.rs/Lj.J.

Bonus video:

00:28

OBNAVLJA SE KUĆA CVETKOVIĆA, PORODICE POKOJNOG RATNOG VOJNOG INVALIDA SA PETORO DECE: Mališani će najzad normalno živeti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja