UVEK PRETERUJETE S PAKOVANJEM KAD IDETE NA PUT? Ovo je PET STVARI koje vam potpuno NEPOTREBNO zauzimaju prostor u koferu
Foto: Profimedia

PROMENITE TU NAVIKU

UVEK PRETERUJETE S PAKOVANJEM KAD IDETE NA PUT? Ovo je PET STVARI koje vam potpuno NEPOTREBNO zauzimaju prostor u koferu

Žena -

Na stranici Just Packed objavljeno je nekoliko saveta za pakovanje prtljaga za putovanja, te kako ne nositi previše bespotrebnih stvari. Predmeti koje preporučuju da izbacite iz kofera su, između ostalog, jastuk za vrat, neudobne štikle, kabanica i previše proizvoda za negu kože.

Kada se radi o vašem prtljagu na putovanjima - prostor je na prvom mestu. Sve što spakujete mora da služi svrsi, a ako ne, mora da ostane kod kuće. To pravilo može da zvuči grubo, ali to je praksa koja će spasiti putnike od nošenja previše stvari.

Prepakovanje najčešće proizilazi iz pokušaja da se pripremite za previše situacija odjednom, uključujući različite vremenske uslove, pravila oblačenja ili ono što što planirate da radite na putovanju.

Predmeti bez kojih ćete zasigurno moći na svom putovanju, a koji će vam nepotrebno zauzimati prostor u koferu su sledeći:

Noge, Štikle, Cipele, Salonke
foto: Shutterstock

Neudobne štikle

Štikle na kojima ne možete da provedete celo veče ne zaslužuju mesto u vašem koferu. Taj prostor možete iskoristiti za nešto praktičnije. Ukoliko ipak birate potpetice, stručnjaci savetuju da ponesete univerzalni komad koji može podneti različite vremenske prilike.

Kabanica

Kabanica će zauzimati mesto u koferu, a vrlo retko ćete je upotrebiti. Tokom putovanja pre ćete posegnuti za kišobranom koji možete da kupite i kad stignete na vašu destinaciju.

Veliki jastuk za vrat

Postoje bolje opcije koje su pogodnije za putovanja od standardnog jastuka za vrat. Sat vremena sna koji ćete dobiti koristeći svoj jastuk nije vredan gnjavaže nošenja na putovanje.

pakovanje
foto: Stock

Pogrešan adapter

Istraživanje pre putovanja uključuje razumevanje tipova utikača i utičnica na vašoj destinaciji. Stručnjaci preporučuju da sa sobom nosite univerzalni adapter kako biste bili pripremljeni za sve prilike.

Previše proizvoda za negu kože

Nositi sve proizvode potrebne za vašu rutinu nege kože može predstavljati pravu smetnju pogotovo jer većina proizvoda dolazi u prilično velikim pakovanjima. Ukoliko vaši omiljeni kozmetički preparati ne dolaze u "travel" pakovanjima, preporučuje se da ponesete samo ono osnovno.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:25

NABAVLJAJU JAJA ZA 6 DINARA PA IH PRODAJU ZA 18

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track