NE MORATE IH SE ODRICATI NI TOKOM POSTA: POSNE PALAČINKE koje se ne razlikuju od MRSNIH! Zdravija varijanta omiljenog SLATKIŠA
Foto: Profimedia

RECEPT

NE MORATE IH SE ODRICATI NI TOKOM POSTA: POSNE PALAČINKE koje se ne razlikuju od MRSNIH! Zdravija varijanta omiljenog SLATKIŠA

Žena -

Ako postite, a nedostaje vam inspiracije za brz i jednostavan obrok, ili prosto želite da priredite poslasticu za sve ukućane onda je recept za posne palačinke idealan za vas.

Iako klasične mrsne palačinke ništa ne može da zameni, ove posne su sasvim finog ukusa, posebno ako ih nafilujete orasima i medom ili omiljenim pekmezom.

palačinke
foto: Profimedia

Najveća prednost je što se prave veoma lako, a sve sastojke sigurno već imate u kuhinji. Potrebno vam je obično belo brašno, kisela voda i ulje.

Priprema:

Sipajte brašno u činiju koju ste pripremili za mešanje. Postepeno dosipajte i kiselu vodu, a količina će zavisiti od količine brašna koju ste stavili, ali vodite se idejom da smesa treba da bude nalik na uobičajenu - dakle, ni previše gusta, ali ni previše retka.

Po želji u smesu možete dodati i malo šećera, soli i praška za pecivo, ali nije neophodno.

Palačinke, Puding palačinke
foto: Shutterstock

Mešajte smesu mikserom, a kada je gotova, ostavite je da "odmori" 20-ak minuta.

Podmažite tiganj uljem i zagrejte ga na srednjoj vatri, i pecite palačinke standardno, dok ivice ne krenu da se savijaju, za šta će verovatno trebati od dva do tri minuta, u zavisnosti od jačine šporeta. Potom okrenite i drugu stranu pecite od 45 sekundi do minut.

Između svake palačinke premažite tiganj sa malo ulja.

Nafilujte ih po želji.

(Kurir.rs/Blic Žena)

Bonus video:

02:52

DA LI STE PROBALI VLAŠKE PALAČINKE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track