ŽENA DOŽIVELA VRHUNAC SAMO KORISTEĆI SNAGU UMA: Mnoge dame ovo iskustvo nikada ne osete, a sada je otkriven JOŠ JEDAN NAČIN! VIDEO
Foto: Profimedia

IZGLEDA LAKŠE

ŽENA DOŽIVELA VRHUNAC SAMO KORISTEĆI SNAGU UMA: Mnoge dame ovo iskustvo nikada ne osete, a sada je otkriven JOŠ JEDAN NAČIN! VIDEO

Žena -

Jedna žena tvrdi da je dostigla orgazam koristeći samo snagu uma. Naime, posle „tantričkog treninga“, ona očigledno može da dostigne orgazam bez ikakve genitalne stimulacije - što znači da bukvalno može da dostigne vrhunac razmišljanjem.

Novi izveštaj objavljen u časopisu "Sexual Medicine" navodno potvrđuje njene tvrdnje, pokazujući povećanje hormona povezanih sa orgazmom nakon njenog mentalnog iskustva.

Seks, Oralni Seks, Orgazam
foto: Profimedia

Vredi napomenuti da je drugi autor studije zapravo subjekt, žena po imenu Karolin Carski, koja prodaje onlajn kurseve zasnovane na tome da žene uče kako da „probude i uspostave dublju vezu sa svojom seksualnom energijom, ženskom suštinom i dubokom joni mudrošću ”.

Obično uzrokovan genitalnom stimulacijom, orgazam uključuje uzbuđenje nervnih puteva, što rezultira poplavom hormona i stanjem euforije. Neke žene tvrde da mogu kontrolisati i početak i trajanje orgazma kroz tantričku obuku, ali stvarni dokazi za to su ograničeni.

Međutim, postoje brojni dokazi da ljudi doživljavaju orgazam u brojnim scenarijima u kojima ga ne bi očekivali – bilo u snu, dok vežbaju ili jednostavno gledajući slike. Ovo sugeriše da postoji neka vrsta kontrole orgazma „od vrha prema dole“ koju naučnici još ne razumeju u potpunosti. U ovoj studiji slučaja, Carski je razvila sposobnost da izazove orgazam bez genitalne stimulacije, a višestruka biološka metrika je korišćena da bi pokušala da razume kako ona to radi.

Seks, Orgazam
foto: Profimedia

Uzorci krvi uzeti pre, tokom i nakon spontanog orgazma, luteinizirajućeg hormona, folikulostimulirajućeg hormona, slobodnog testosterona i prolaktina u njenoj krvi su upoređeni da bi se zabeležile bilo kakve promene. To je urađeno i u periodu kada je samo čitala knjigu kao kontrolu.

Prolaktin je posebno efikasan marker za kvalitet orgazma – povećanje prolaktina ukazuje na orgazam sličan onom izazvanom genitalnom stimulacijom.

Nakon 5-minutnog spontanog orgazma, nivo prolaktina u ženinoj krvi porastao je za 25 odsto, dok je 10-minutni orgazam povećao nivo za 48 odsto. Drugi hormoni nisu pokazali sličan obrazac, iako se luteinizirajući hormon povećao tokom 5-minutne sesije.

Ovi rezultati sugerišu da Carski može da izazove orgazam koristeći samo svoj um i tantričku obuku, što upućuje na to da, iako se većina orgazama postiže odozdo prema gore, bi bilo moguće koristiti fantaziju da izazove skoro identično stanje bez genitalne stimulacije.

Stvarni mehanizmi u igri ostaju složeni ples između mozga i nervnog sistema koji tek treba u potpunosti da se razume, ali godine obuke (barem prema Carskoj) u jogi i tantri mogu da obezbede stanje uma koje može da kontroliše orgazam - iako zvuči kao što je jedna metoda koja je sigurno lakša od drugih.

(Kurir.rs)

Bonus video:

23:03

MEGA INTERVJU IVE GRGURIĆ ZA ESPRESO: Seks AFEREA, otkaz na televijizi, PLASTIČNE OPERACIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track