SANJALI STE STRASTVENI S*KS SA ŠEFOM ILI S BIVŠIM I SAD STE ZBUNJENI?! Evo šta vam podsvest poručuje i šta treba da uradite
Foto: Profimedia

TUMAČENJE SNOVA

SANJALI STE STRASTVENI S*KS SA ŠEFOM ILI S BIVŠIM I SAD STE ZBUNJENI?! Evo šta vam podsvest poručuje i šta treba da uradite

Žena -

Šta je ono što seks snovi o vašem šefu, komšiji ili bivšem zapravo znače? Možda mislite da to što sanjate da se viđate sa svojim šefom ili nekim starijim na poslu znači da želite da budete u njihovoj spavaćoj sobi - no, verovatnije je da zapravo želite da im se pridružite u sali za sastanke. Psiholog Ian Voles, autor knjige "Decode Your Dreams", kaže kako ljude užasno uzbuđuju, ali i zbunjuju snovi o seksu.

- Ali to je zapravo refleksija o tome šta vas najviše uzbuđuje u životu i koliko ste predani izazovima i koliko ulažete energije u svoje strasti. San je vrhunski autoportret ili selfi - ističe Ian. Ispostavilo se da trećina nas sanja o posteljama svojih komšija. Ian tumači šta znače seksi snovi o različitim ljudima.

Bivši

Na granici ste da ponovite svoju staru grešku. Taman kad pomislite da su zauvek nestali iz vašeg života, oni se vraćaju puzeći usred vašeg sna. Međutim, pre nego što donesete bilo kakvu ishitrenu odluku da se vratite njima, Ian kaže: "Ovo je vrlo čest san i ne znači da bi trebalo da počnete da im šaljete poruke kad ste pijani ili da im se vratite. San vam u stvari govori da morate da postanete svesniji sebe i napustite stara ponašanja koja vam više ne služe".

Može biti i da shvatate kako imate izbor da radite stvari onako kako želite i da možete da stanete na svoje noge. Ako ste u vezi, to vas takođe upozorava da ne ponavljate prethodne obrasce odnosa sa svojim trenutnim romantičnim partnerom.

Seks
foto: Shuttertock

Šef

Vi ste ti koji treba da predsedavate tim sastankom. Svi smo imali čudan, seksualizovan san o menadžeru na poslu koji nam se stvarno sviđa ili ipak ne? Prema Ianu, verovatno ne.

- Šefovi simbolizuju moć i sposobnost korišćenja te moći. To ukazuje na to da treba da se samopromovišete u svom budnom životu. Umesto da uvek osećate da vam je potrebno dopuštenje drugih ljudi da radite na svojim strastima, ovo vam govori da treba da izrazite svoje potrebe i ambicije. Dakle, umesto da želite da budete sa svojim šefom u spavaćoj sobi, želite da budete s njim ili njom u sali za sastanke i govorite sebi da morate da se naterate da to i postignete - objašnjava psiholog.

Partner

Imate skrivene talente koje morate da prigrlite. Sanjati o seksu s partnerom nikada ne može da bude loša stvar. Ali šta ako ste mnogo više eksperimentalni nego u stvarnom životu. Znači li to da nešto nije u redu u vašoj vezi? Srećom, ne. Ian kaže kako seks s partnerom znači da se stvarno osećate prijatno sa svojim kreativnim potencijalom. Ako imate talenat ili veštinu i znate kako nešto učiniti, mora da vam postane mnogo prijatnije raditi na tome.

- Radi se o razumevanju vašeg osećaja identiteta i vaše sposobnosti da budete verni sebi, kako biste mogli da se ponašate onako kako želite u budnom životu, radeći stvari na način koji vam najviše odgovara. To može značiti i u spavaćoj sobi. Vreme je da začinite stvari - ističe Voles.

seks, par, ljubljenje
foto: Profimedia

Komšija

Treba da izađete iz kolotečine. Pozajmili ste od njega čudan vadičep i možda je on nahranio vašu mačku kad ste bili odsutni. Ali sada vaš skromni komšija napada vaš san. Zašto je to tako? Ian kaže da se ovde radi o tome da postajete svesniji sebe i svog ličnog razvoja.

- Svi imamo velike snove i ambicije. Radi se o spoznaji da postoje manje ambicije do kojih je lakše doći, one koje su nešto bliže kući, da tako kažem. Osećate li se zarobljeni u svom kancelarijskom poslu od 9 do 17 sati? Možda je ovo znak da promenite karijeru u nešto što ste oduvek želeli da radite. Ako ono što stvarno želite da uradite je da postanete instruktor padobranstva, šta vas sprečava da preduzimate male korake kako biste došli do toga? - kaže psiholog.

Najbolji prijatelj

Prestanite da se oslanjate na druge. Biti intiman sa svojim najboljim prijateljem u snu, bez obzira na njihov pol, može izazvati čudan osećaj. Ali nemojte da paničite. Prema Volesu, mi stvaramo sve likove u snu i koristimo te iste likove da simbolizujemo određene kvalitete i karakteristike.

- Recimo da je vaš prijatelj stvarno dobar u društvenim situacijama i da sve uspeva da smiri. To je kvalitet s kojim se identifikujete. Koji god kvalitet povezujete s njima je kvalitet koji sada imate priliku da koristite za rešavanje određenog problema u sopstvenom životu - istakao je Ian. Ako je vaš prijatelj smešan, možda ćete morati da upotrebite svoj smisao za humor u budnom životu. Umesto da se oslanjate na svog prijatelja s tim kvalitetom, morate sami da koristite tu karakteristiku.

seks, doba korone, korona virus
foto: shutterstock

Stari školski drug

Šta se desilo sa "starim ja"? Ponekad se u intimnim snovima pojavljuju najneočekivaniji ljudi, poput starog školskog prijatelja kojeg niste videli godinama. Pre nego što počnete da ih kontaktirate na Fejsbuku za sastanak, Ian kaže kako bi to moglo da znači nešto sasvim drugo.

On pojašnjava kako se ovde radi o upoznavanju s delom svoje ambicije na koju ste verovatno zaboravili ili niste zaboravili, ali samo miruje. Radi se o ponovnom buđenju tog potencijalnog kvaliteta, poput sporta ili pevanja, koji povezujete sa svojim školskim prijateljem i to će vam pomoći da ponovo otkrijete tu ambiciju. Slično, Ian kaže da sanjati starog učitelja može značiti da imate sposobnost učenja i razvoja nove veštine - bez obzira na vaše doba.

Neko koga mrzite

Nemojte toliko da udovoljavate ljudima. Prezirete ovu osobu, ali sinoć ste boravili s njom dok ste spavali. Umesto da se radi o osobi, ovde je reč o vašim unutrašnjim demonima.

- Ovo je prilika da se povežete s aspektom svog potencijala koji biste inače pokušali da potisnete. Reč je o nečemu u vašem životu što možda izbegavate. Možda je to situacija za koju smatrate da će druge ljude učiniti nesrećnima i da će vas odbiti. Šta bi učinila osoba koju mrzite? Da li biste imali isti unutrašnji nemir oko tog pitanja? - pita se Ian i dodaje da ono što treba da učinite je da volite sebe, da volite ono što radite i budete u stanju da kanališete svoju strast, a ne samo da budete samokritični.

seks
foto: Shutterstock

Vaš suprotni "tip"

Promenite svoju taktiku kako biste dobili šta želite. Većina nas ima svoj tip i ne dajemo priliku drugima. Tako je sve dok ne dođe do naših snova, gde bismo mogli da imamo divlji seks s nekim ko je potpuno drugačiji.

- Snovi otkrivaju veliki deo nas samih koji zapravo ne poznajemo. Ovo vas tera da shvatite da ćete, da biste razumeli određenu životnu situaciju, možda morati da učinite suprotno od onoga što biste inače činili - kaže on. Ono što nas obično sprečava u tome je osuđivanje drugih ljudi, ali ako imamo hrabrosti da uradimo nešto što nije u skladu s našim karakterom, mogli bismo da postignemo željeni rezultat. Slično, ako se inače odlučite za jedan pol, ali onda sanjate o seksu s drugim polom, to može da znači da treba da promenite svoj stav kada je u pitanju rešavanje nekog problema koji vas prati, prenosi The Sun.

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video:

02:28

ZA MENE JE U BEOGRADU BAŠ SVE PO MERI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track