OVA TAKTIKA ZALUDELA JE MNOGE DOMAĆICE: Uz pomoć SODE BIKARBONE jaja će izgledati MAGIČNO! Najoriginalnji trik za farbanje (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

VASKRS

OVA TAKTIKA ZALUDELA JE MNOGE DOMAĆICE: Uz pomoć SODE BIKARBONE jaja će izgledati MAGIČNO! Najoriginalnji trik za farbanje (VIDEO)

Žena -

Bliži se Vaskrs i internetom se dele razni načini i klipovi kako da ofarbate jaja na najkreativniji način. Jedan od njih je uz pomoć sode bikarbone.

Sve što vam treba za nju je: 10-12 kuvanih belih jaja, boje po želji, topla voda, po 4 kašike sode bikarbone za svaku boju, sirće i ulje.

Za početak farbu omekšajte u malo tople vode. Najbolje je da koristite onu tečnu, u tubi. Potom u zavisnosti od broja boja, toliko posudica izvadite i u svakoj stavite po četiri kašike sode bikarbone i malo vode, kako biste napravili gušću smesu. Nakon toga prospite boju u smesu sa sodom bikarbonom, i promešajte.

jaja i soda bikarbona
foto: Printskrin

Skuvana jaja poslažite u pleh za mafine (jedno jaje u jedan kalup). Nakon toga uzimajte po malo boje iz svake činijice i mažite po jajima. Za lepši izgled bolje je da što više boja pomešate.

Kada ste premazali jaja raznim bojama, prelijet ih kašičicom sirćeta (jedna kašičica na jedno jaje). Ostavite tako da odstoje 15 minuta, pa vadite jaja. Kad se osuše, obrišite ih ubrusom i premažite uljem.

Ceo postupak pripreme možete videti u videu ispod teksta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:06

PRAVOSLAVNI USKRS U BOLONJI! Jelisaveta po SRPSKOJ tradiciji jaja ofarbala u lukovini a tu su i ČARAPE! TEO MOŽE BITI SAMO PONOSAN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track