NIŠTA NE TREBA DA SE BACA: Ukoliko vam je ostalo puno hrane nakon VASKRSA, na ovaj način možete da iskoristite JAJA, ŠUNKU i MESO
Foto: Shutterstock

PRAZNIČNA TRPEZA

NIŠTA NE TREBA DA SE BACA: Ukoliko vam je ostalo puno hrane nakon VASKRSA, na ovaj način možete da iskoristite JAJA, ŠUNKU i MESO

Žena -

Od Vaskrsa vam je sigurno ostalo puno kuvanih jaja, šunke, mesa i ostale hrane? Nikako je nemojte bacati, već od ostataka napravite nova jela.

Kuvanim jajima uklonite ljusku, naseckajte ih na komadiće i napravite salatu zajedno sa šparogama, papričicom, kukuruzom, komadićima pečenog mesa i testeninom.

uskršnja jaja, jaja, Farbanje Jaja
foto: Shutterstock

Od ostataka šunke možete napraviti slane palačinke - ispecite klasične palačinke, pa ih namažite sirnim namazom, dodajte šunku, rendani sir, zarolajte i zalijte pavlakom za kuvanje.

Palačinke ispecite 15-ak minuta na 200°C.

slane palačinke, punjene
foto: Profimedia

Ako vam je ostalo pečenog ili kuvanog krompira, napravite krokete ako što ćete krompir usitniti, dodati brašno, hlebne mrvice, jaje, mleko i začine.

Oblikujte krokete i pržite ih u ulju ili ispecite u rerni ako želite malo zdraviju varijantu. (Kurir.rs)

Bonus video:

02:06

Ministar otkriva: Da li je zdrava hrana nužno i zdrava?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track