IZBODENA NOŽEM, A ZATIM PREGAŽENA: Ljubavna priča se pretvorila u KOŠMAR, upozoravali na najgore, nisu slušali, a UBICA napao OPET
Foto: Profimedia

jezivo

IZBODENA NOŽEM, A ZATIM PREGAŽENA: Ljubavna priča se pretvorila u KOŠMAR, upozoravali na najgore, nisu slušali, a UBICA napao OPET

Žena -

Osuđeni ubica Sajmon Melors koji je odslužio 14 godina zatvorske kazne pušten je na slobodu. Nedugo potom, ubio je majku šestoro dece, Dženet Skot.

Njena ćerka Amelija Karnstin danas ima 24 godina i pita se kako je država mogla da dopusti Melorsu da ponovo ubija.

Mama je upoznala Sajmona aprila prošle godine. Nije htela ni da razgovara sa njim. Poslala mi je poruku: "Neki čudan čovek sedi na drugoj strani kafića i uporno pilji u mene kako bi mi skrenuo pažnju na sebe". Međutim, nekako je uspeo da uđe u razgovor sa njom i nedugo potom, izašla je na sastanak sa njim.

Tek posle neka dva meseca poznanstva, moja mama je saznala da je Sajmon ubica. On sam nam je to rekao, ali ne i sve detalje. Rekao nam je da je svoju bivšu devojku Perl Blek tukao gvozdenom šipkom a onda je davio.

prva žrtva
prva žrtvafoto: Printscreen/Youtube

Obe smo te večeri povraćale od šoka zbog gnusne priče, ali najcrnje od svega je to što to nije bio ni delić pune istine.

Mami je rekao da su on i Perl jedne večeri izašli, napili se, a onda je Perl u pijanstvu priznala Sajmonu da se jedne večeri napila i spavala sa drugim. Pobili su se i onda ju je on ubio. Mama je poverovala i zaključila da je on prosto čovek koji je pogrešio. Moja mama je, inače, od onih koji veruju u davanje druge šanse.

Obe smo se upoznale i sa socijalnim radnikom koji mu je dodeljen nakon izlaska iz zatvora. Pitala sam ga da li će Sajmon ponoviti ubistvo, a on mi je odgovorio da "ne veruje".

Mama i ja smo mu poverovale, naročito zato što nas je uveravao da motre na njega i da im je prioritet bezbednost njegove okoline.

Meseci su prolazili, a Sajmon se menjao. Počeo je da strogo kontroliše namirnice koje mama kupuje, da joj određuje sa kim se viđa i gde. Zabranjivao joj je i da putuje, što je mama obožavala. Često su se svađali, ali nikada nije došlo do fizičkog sukoba.

Manje-više se preselio kod nas iako ga niko nije zvanično pozvao, i to samo da bi mogao da je stalno kontroliše. Plašio se da će se mama nekako zbližiti sa svojim bivšim mužem Krisom pa je hteo da to spreči.

ubistvo, Sajmon Melors, Dženet Skot
foto: Printscreen/Youtube

Mama se osećala kao da je guši, pa mu je spomenula raskid.

Svaki put kada bi mu govorila o raskidu, pravdao se svojom depresijom i manipulisao njome.

Negde oko decembra su mami počele da se otvaraju oči. Međutim, ostala je sa njim za vreme praznika jer joj je bilo žao što nikada nije slavio Božić sa nekim. Rekao joj je da je svaki Božić provodio sam uz flašu.

bivši muž
bivši mužfoto: Printscreen/Youtube

Tako je rešila da ga ostavi prvog januara.

- Možemo da ostanemo prijatelji i uvek možeš da pričaš sa mnom, ali raskidamo - rekla mu je. Kada je probao da je poljubi, okrenula je glavu i rekla mu "Ne ljubim se sa prijateljima".

Pokušavao je da je nagovori da se pomire raznim poklonima. Nekada je satima odbijao da ode iz kuće. Mama je sve vreme bila u kontaktu sa Sajmonovim socijalnim radnikom i govorila mu šta se dešava.

ubistvo, Sajmon Melors, Dženet Skot
foto: Printscreen/Youtube

Odjednom je počela da strahuje za svoj život, iako nije bilo objektivnih razloga za to.

Jedne noći, Sajmon je pratio mamu dok je išla na posao na posao. Bilo je oko četiri ujutro. Negde oko pola pet ona mi je poslala poruku da ima neki čudan osećaj, i kada se okrenula, videla je njega kako ide za njom.

- Da ga nisam otkrila da me prati, da li bi mi uradio nešto? - pitala se.

ubistvo, Sajmon Melors, Dženet Skot
foto: Printscreen/Youtube

To je trenutak kada je trebalo da bude vraćen u zatvor. Postojalo je i svedočenje njegove bivše devojke Anđele koja je govorila da ju je pratio, a on je govorio da je ona bipolarna i luda. Njegovo mišljenje je uvaženo.

Od tog dana, mama je uvek molila prijatelje da je prate do i sa posla. Međutim, Sajmon je i dalje uvek bio u blizini, posmatrao je iz kola. Mama je molila njegovog socijalnog radnika da uradi nešto, ali on je govorio da ništa ne može da uradi.

bivši muž
bivši mužfoto: Printscreen/Youtube

Mama me je uskoro poslala na fakultet i rekla mi da se ne vraćam. Sad mi je jasno zašto. I ostalu decu poslala je daleko od kuće, kod rođaka i prijatelja i rekla nam da se ne vraćamo.

29. januara Sajmpon je ubio mamu. Posle uboda nožem, pregazio ju je kolima. Nakon toga, uhapšen je i mesec dana po hapšenju izvršio je samoubistvo.

Nas šestoro ostali smo bez majke. Svako od nas trenutno se bori sa nekim oblikom depresije ili anksioznosti. Život nam je postao agonija. I to sve zbog sistema. On je ubio ženu pre moje majke i zbog toga dobio bednih 14 godina. Ja ću sa ovim paklom morati da živim narednih 60 godina. I gde je tu pravda?

ubistvo, Sajmon Melors, Dženet Skot
foto: Printscreen/Youtube

(Kurir.rs/BBC)

Bonus video:

04:04

Mapa kineskih rezanaca: ② Rezanci Bijangbijang sa paprikama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track