INSULINSKA REZISTENCIJA: Metaboličko stanje koje možete da dovedete pod kontrolu na OVAJ način!
Foto: Profimedia

INSULINSKA REZISTENCIJA: Metaboličko stanje koje možete da dovedete pod kontrolu na OVAJ način!

Žena -

Insulinska rezistencija je postala “bolest modernog doba”. Kod sve većeg broja populacije se otkriva, više kod osoba ženskog pola, ali nalazi se I kod osoba muškog pola. Sam mehanizam razvoja rezistencije nije u potpunosti razjašnjen, ali istraživanja pokazuju da je usko povezan sa načinom ishrane i fizičkom aktivnošću. Ukoliko se ne otkrije na vreme može dovesti do nastanka dijabetesa tip 2.

Kako biste sprečili insulinsku rezistenciju da preraste u dijabetes prvo I osnovno što treba da uradite jeste da promenite način ishrane. Mnogi misle da to ukljčuje izgladnjivanje, međutim to uverenje je pogrešno.

Okrenite se zdravim namirnicama, a one loše za početak svedite na minimum, barem dok ne nađete zdraviju verziju, a verujte, za apsolutno sve ima zamena i sjajnog su ukusa.

Hangar
foto: Promo

Jedite više sirovog, barenog ili pečenog povrća, nemasno meso i salata koliko želite. Pijte vodu, limunadu, čajeve. Uključite šetnju, vožnju bicikla, teretanu, šta god da vam odgovara, barem 30 minuta dnevno i obavezno dodatno unosite vitamine i minerale.

Dijetetski suplement koji se fantastično pokazao u ovim situacijama je Folinomel.

Preparat Folinomel u sebi sadrži pravu kombinaciju mioinozitola i melatonina, kao i folnu kiselinu i kao takav se može bezbedno primenjivati kod terapije u lečenju steriliteta, korekciji telesne težine, kod pacijenta sa hroničnim pelvičnim bolom, kod pacijenata sa insulinskom rezistencijom, kod pacijenata sa hroničnom dispneom, kod pacijenata sa PCOS (sindromom policističnih jajnika), kao i sa problemom mioma.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track