BILA DEVERUŠA PREKO 125 PUTA! Otkrila TAJNE venčanja i kako da se izborite sa zahtevima bračnog para: Postala sam sekretarica!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

BILA DEVERUŠA PREKO 125 PUTA! Otkrila TAJNE venčanja i kako da se izborite sa zahtevima bračnog para: Postala sam sekretarica!

Žena -

Džen Glanc se s pravom može nazvati profesionalnom deverušom jer je u toj ulozi bila već više od 125 puta. Napravila je karijeru od toga i sada deli savete za venčanje.

- Postala sam sekretarica za razna pitanja o venčanjima, od toga kako da odbijem mladence do rešavanja finansijskih problema - kaže Glanc, koja je podelila nekoliko odgovora na često postavljana pitanja.

Ilustracija, Svadba, Venčanje, Brak, Burma, Venčanja

Mogu li odbiti da budem deveruša?

- Naravno, niko ne može da te ubedi u to ako ti to ne želiš. Često ume da bude skupo, a biti u centru pažnje nije za svakog - kaže Džen i dodaje da napravite listu razloga zašto ne želite da učestvujete i prođite kroz njih sa mladom.

Šta ako mi se ne sviđa haljina?

- Ako je mlada dovoljno velikodušna da vam plati haljinu, šminku i frizuru, možete joj dati do znanja da se ne osećate prijatno izborom, ali to učinite diskretno - savetuje Džen.

Šta ako se ne slažem sa ostalim deverušama?

- Ako se ne slažete sa njima, saznajte zašto i razgovarajte sa njima da vidite u čemu se slažete. I vama i njima je u interesu da podržite mladence - otkriva Džen.

Mogu li da kažem „ne“ ludim zahtevima?

- Nikada ne bi trebalo da se osećate kao da ste pod pritiskom. Osim toga, važno je komunicirati sa parom i objasniti im zašto ne želite nešto da uradite - savetuje Džen.

Mlada, Venčanje, Deveruša
foto: Profimedia

Šta ako ne budem imao priliku da uzmem pratnju?

To što ste deveruša ne garantuje da ćete moći da vodite pratnju. Sve zavisi od budžeta, lokacije i broja gostiju.

- Ako se dugo zabavljate sa nekim i zaista želite da dođe, možete to da podelite sa mladencima, ali budite puni razumevanja ako ne mogu da ispune vaš zahtev - savetuje on.

Koliko treba da potrošim na poklon?

Ako ste deo svadbene zabave, velike su šanse da ste već potrošili dosta na razne aktivnosti pre venčanja i, naravno, na svoju haljinu. Ako ste u sve ovo uložili mnogo vremena, novca i truda, ne morate da nosite poklon.

- Na kraju, dajte koliko možete, čak i ako je to samo poruka pisana rukom - podelila je Džen.

Šta ako ne mogu da idem na devojačko veče?

S obzirom na to da mnoge neveste odlučuju da imaju deverušu negde u inostranstvu, nije iznenađenje da je ovo pitanje sve češće. Džen kaže da ne morate da osećate pritisak jer ne možete da idete, samo obavestite mladu što je pre moguće.

Mlada, Deveruše
foto: Profimedia

Mogu li da se opustim na venčanju?

Moraćete da pozirate za fotografije i da pomažete nevesti u malim zadacima tokom cele večeri - poput odlaska u toalet. Međutim, svakako možete odvojiti malo vremena za uživanje kada dođe taj dan, piše The Sun.

(Kurir.rs)

Bonus video:

06:40

Vanja Grbić na Samitu žena lidera podelio svoja iskustva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track