JEDNA BEBA HOSPITALIZOVANA, A DRUGA UMRLA ZBOG OVOG POMAGALA ZA PLIVANJE! Stručnjaci upozoravaju: Roditelji ga često daju deci!
Foto: Profimedia

NEVEROVATNO

JEDNA BEBA HOSPITALIZOVANA, A DRUGA UMRLA ZBOG OVOG POMAGALA ZA PLIVANJE! Stručnjaci upozoravaju: Roditelji ga često daju deci!

Žena -

Brojni su predmeti koji se postavljaju oko tela beba kako bi mogle da budu u vodi, a da ne potonu. Međutim, jedan od njih, koji roditelji često koriste je kontroverzna, a američka administracija za hranu i lekove (FDA) smatra da je uopšte ne bi trebalo da koriste.

To je gumeni remen na naduvavanje koji se stavlja oko vrata bebe. Nakon što je jedna beba hospitalizovana, a druga umrla zbog upotrebe ovog plivačkog pribora, stručnjaci su izdali upozorenje.

beba, bazen, plivanje, dete, guma za plivanje
foto: Shutterstock

Naime, neki od ovih dodataka, koji bebama imaju priliku da slobodno plutaju po vodi, prodaju se za bebe od dve godine. nedeljama star.

- Rizici korišćenja proteza za vrat uključuju smrt od utapanja i gušenja, uganuća i povrede bebinog vrata. Bebe sa posebnim potrebama, kao što su one sa spina bifidom, mogu biti izložene povećanom riziku od ozbiljnih povreda - napisala je FDA u izjava.

- Iako FDA veruje da su smrt ili ozbiljne povrede od dečjih vratnih cevi retke, zdravstveni radnici, roditelji i staratelji treba da budu svesni da rizik i dalje postoji. Takođe je moguće da neki slučajevi nisu prijavljeni nadležnim organima - primetili su.

beba, bazen, plivanje, dete, guma za plivanje
foto: Shutterstock

- Iako neke kompanije reklamiraju ove dodatke za bebe, FDA nije dala odobrenje za ove artikle ili odobrenje za upotrebu - napisala je vladina organizacija u saopštenju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

07:18

PRVA BEBA KOJU JE ENGLESKA KRALJICA DRŽALA BIO JE ALEKSANDAR KARAĐORĐEVIĆ Ambasadorka Joksimović otkrila NEVEROVATNE NEPOZNANICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja