JEDNA ČAŠA ČINI ČUDA! Sok od ove voćke dovodi do neverovatnih rezultata i podstiče brži rad vašeg metabolizma: Uživajte u zdravlju
Foto: Profimedia

NAPRAVITE SAMI

JEDNA ČAŠA ČINI ČUDA! Sok od ove voćke dovodi do neverovatnih rezultata i podstiče brži rad vašeg metabolizma: Uživajte u zdravlju

Žena -

Ovaj napitak zovu još i rajski sok, a sve to s dobrim razlogom

Jabuka, koju nazivaju i kraljicom voća, prava je mala riznica sastojaka koji pozitivno utiču na naš organizam. Zahvaljujući velikom procentu ugljenih hidrata, posebno fruktozi i glukozi, jabuka snabdeva organizam energijom, sprečava umor i gubitak koncentracije. U njoj se krije i serotonin, pa je odlična za podizanje raspoloženja.

jabuka, devojka
foto: Profimedia

Ukoliko napravite domaći sok od ovog voća, bez dodavanja šećera, dobićete pravu malu infuziju zdravlja. Zbog niske kalorijske vrednosti pravi je saveznik svima koji žele da izgube kilograme. Sok od jabuke je bogat dijetetskim vlaknima, a dobro je poznato da ona pomažu u regulisanju rada digestivnog trakta, a podstiču i rad metabolizma.

Redovnom upotrebom vratićete u normalu rad creva, a odlično je rešenje za sve koji pate od nadutosti i gasova. Pored toga, sok od jabuke pomaže organizmu da se oslobodi nakupljenih toksina i u snižavanju holesterola.

Online kupovina, Hangar, Bioteo, kapi, srce, bilje, angina pektoris, trigliceridi, holesterol, zdravlje, priroda, Stevo Marić, Travar
foto: Profimedia

Ovaj sok nosi blagodeti i za osobe koje pate od srčanih problema. Pored toga, pogoduje anemičnim osobama. Reguliše nivo eritrocita u krvi, kao i nivo hemoglobina, i u kratkom roku leči malokrvnost. Zbog sadržaja kalcijuma ovaj sok će pozitivno uticati i na zdravlje kostiju.

Recept

Sastojci: 2 kg slatkih jabuka 1 l vode 300 g šećera 1/2 kesice konzervansa (5 g)

Recept, Jabuka, Ruže
foto: Printskrin

Pripreme: Jabuke dobro operite i uklonite trule delove. Nemojte ih ljuštiti, nego ih iseckajte na sitne komade. Stavite ih u blender i usitnite. Dobijenu kašu sipajte u šerpu, dodajte vodu u kuvajte. Nakon što provre, kuvajte ih još desetak minuta na slaboj temperaturi. Sadržaj procedite kroz cediljku ili gazu, a zatim u njega dodajte šećer. Nastavite s kuvanjem dok ne provri uz konstantno mešanje da bi se šećer što pre rastopio. Prilikom kuvanja stvoriće se pena koju ćete baciti i dodati konzervans. Sok dobro promešajte i sipajte u čiste flaše. Uvijte ih u ćebe i u njemu držite dok se ne ohlade.

(Kurir.rs)

Bonus video:

14:56

RETKE I STARE SORTE VOĆA I POVRĆA U BOTANIČKOJ BAŠTI! Jabuke različitog oblika, veličine, boje KALEMLJENJE ZABORAVLJENIH VRSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja