NEDELJU DANA LEPILA SELOTEJP NA ČELO I SPAVALA SA NJIM: Rezultat je NEVEROVATAN, a doktor otkriva da li TRIK stvarno pomaže
Foto: Printscreen/TikTok

ko bi rekao

NEDELJU DANA LEPILA SELOTEJP NA ČELO I SPAVALA SA NJIM: Rezultat je NEVEROVATAN, a doktor otkriva da li TRIK stvarno pomaže

Žena -

Žene su spremne da za lepotu urade svakakve bizarne stvari, a pojavom TikToka stvari su se malo otgle kontroli, pa svakog časa ispliva video sa neobičnim savetima.

Neki saveti ne mogu da ugroze zdravlje, dok su drugi problematični.

dr Jun, dr Entoni Jun
foto: Printscreen/TikTok

Ovog puta, svi su se zaludeli viralnim videom u kom žena stvalja selotejp, odnosno lepljivu traku na čelo da bi sklonila bore. To je radila nedelju dana i čak je spavala sa njima. Posle tog vremena, koža joj je bila zategnuta i bez bora.

Estetski holistički hirurg, dr Entoni Jun je otkrio šta se desilo i zašto joj čelo tako izgleda.

"Stavljanje lepljive trake na čelo generalno neće ukloniti bore koje imate. To je samo način da podsetite sebe da ne pomerate previše obrve".

Stvar je u tome da su bore na čelu uglavnom posledica ekspresija lica, odnosno to su linije koje nastaju usled aktivacije mišića lica. Kako se količina važne komponente kože, kolagena, vremenom smanjuje, koža više nije u stanju da se potpuno vrati u pređašnje stanje nakon tih pokreta.

dr Jun, dr Entoni Jun
foto: Printscreen/TikTok

Jasno je da manje pomeranje mišića lica onda znači i manje bora, ali to ne znači da nikad ne smete da podignete obrvu ili se namrštite. Stručnjaci kažu da je najvažnije da vodite računa o tome da vam lice bude opušteno kada odmarate, a ako će vam u tome pomoći lepljenje trake na čelu, u redu.

dr Jun, dr Entoni Jun
foto: Printscreen/TikTok

Lepljiva traka, kažu stručnjaci, može da vam pomogne da sprečite nesvesno boranje kože dok spavate, što je i razlog zašto je žene lepe noću.

"To neće da umanji već postojćeće bore, to je samo podsetnik da ih ne pravite još više", rekao je dr Jun u svom video-duetu na TikToku.

@doctoryoun #duet with @theaussierapunzel Can putting tape on your forehead reduce wrinkles? #skincare #doctorreacts ♬ Hits 2021 (Mashup) - Trinix

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:55

Francuski glumac progovorio na srpskom jeziku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track