ODRŽAN FASHION WEEKEND JAHORINA! Evo koji dizajneri su predstavili svoje kolekcije, a koa POPULARNA pevačica je zabavljala GOSTE!
Foto: Marko Jovančić, Amer Prevljak

NEVEROVATNO

ODRŽAN FASHION WEEKEND JAHORINA! Evo koji dizajneri su predstavili svoje kolekcije, a koa POPULARNA pevačica je zabavljala GOSTE!

Žena -

Prvi Regionalni modni spektakl “Fashion weekend Jahorina” održan je na vrhu Jahorine, na 1900 m nadmorske visine, u srcu netaknute prirode, pored jezera. Tokom dva dana predstavljeno je šest dizajnerskih kolekcija, dizajnera iz regiona.

Svoje kolekcije prve večeri Jahorina fashion week predstavili su: Marko Feher, Amina Hasenbegović.

Fashion Week Jahorina
foto: Marko Jovančić, Amer Prevljak

Veliku pažnju publike privukao je Marko Feher, dizajner iz Sarajeva koji je našoj regiji, ali i svjetskoj modnoj sceni prepoznatljiv po kolekcijama koje koketiraju s avangardom i koje su uvijek društveno osveštene. Kroz svoj rad ne samo da ispituje granice odeće, pojedinih stereotipa, nego njegove kolekcije imaju i snažnu poruku.

Poznata je njegova saradnja sa Dinom Merlinom,za koju Marko kaže da je dokaz kvalitetnog rada.

- Dino je jednostavna elegancija koja je već godinama prepoznatljiva na sceni,što je meni u poćetku bilo vrlo komplikovano.Orman Dino Merlina je obogacen mnogim svetskim brendovima i kreatorskim ostvarenjima.Naša saradnja je dokaz da je moj rad kvalitetan,a naša saradnja već godinama ide uzlaznom linijom - istakao je dizajner.

Modni spektakl prve većeri upotpunio je koncert regionalne pop zvezde Aleksandre Radović.

Fashion Week Jahorina
foto: Marko Jovančić, Amer Prevljak

Poznata po svojim nastupima koji odišu emocijom i dobrim zvukom Aleksandra je svojim hitovima podigla atmosveru do granica usijanja.

Aleksandra nam je otkrila da voli odlazak na planinu tokom letnjih dana i da uživa na Jahorini. Na poslovnoj strani, Aleksandra vredno radi na pripremi objavljivanja novog singla koji će se pojaviti u septembru.

U nastavku programa u nedelju uveče svoje kolekcije predstavili su Verica Rakoćević, Aleksandra Dzakovic i Aleksandar Šekuljica i IvanTandarić.

Verica Rakocevic predstavila je deo kolekciije za jesen zimu inspirisanu Simon de Beauvoir.

U muzičkom delu, a samo za ovu priliku kompozitor Veljko Kuzmanćevič napisao je muziku pod nazivom "Samo kap".

Fashion Week Jahorina
foto: Marko Jovančić, Amer Prevljak

- "Samo kap" je naziv moje nove kompozicije koja je namenski pisana za Fashion Week Jahorina gde je premijerno i izvedena. Kap je po prirodi malih gabarita, ali generalno vrlo moćna sa aspekta svog uticaja. Nekada je dovoljna samo jedna da pokrene lavinu i niz lančanih reakcija. Kap je esencija čistote, ljubavi i konstantnog stvaranja, jer ona je tu u obliku rose, kiše, suze, stalno kruži....Tako mala, a toliko moćna - istakao je kompozitor Kuzmanćevič.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:25

ŽESTOK OKRŠAJ U PROGRAMU UŽIVO! Antonijević: Biti gej je moda i Evroprajd je preterana seksualnost! Azdejković: KO ŠIŠA VEĆINU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track