VERUJTE, BIĆE VAM LAKŠE! Brze metode za smanjivanje stresa zaista deluju, primenite OVE TEHNIKE OPUŠTANJA i uverite se sami
Foto: Shutterstock

Garantovano pomaže

VERUJTE, BIĆE VAM LAKŠE! Brze metode za smanjivanje stresa zaista deluju, primenite OVE TEHNIKE OPUŠTANJA i uverite se sami

Žena -

Svi smo mi ponekad pod stresom i čini nam se da nećemo moći da izdržimo sve obaveze i izazove koji su pred nama. Ipak, postoje načini da popravite i raspoloženje i zdravlje.

Stres
foto: Shutterstock

Kada vam je najteže, u zavisnosti gde se nalazite, udahnite nekoliko puta, otiđite u desetominutnu šetnju, istuširajte se toplom vodom, poslušajte omiljenu pesmu...

Probajte ove zaista jednostavne, ali delotvorne tehnike za opuštanje i oslobodite se napetosti:

Izađite iz prostorije

Ovo pravilo pomaže ako su osobe koje vam izazivaju stres u prostoriji u kojoj boravite. Imajte u vidu da na vas mogu da utiču i neke stvari. Zato izađite malo na vazduh i sigurno će vam biti mnogo bolje.

Udahnite duboko pet puta kroz nos

disanje, stres
foto: Profimedia

Zatvorite oči i koncentrišite se samo na disanje. Ova vežba pomalo podseća na mini-meditaciju koja će vas opustiti.

Istuširajte se toplom vodom

Topla voda uvek opušta mišiće i svakako će učiniti da se osećate opuštenije i mirnije.

Popijte čaj od kamilice

Ova lekovita biljka ima smirujuće dejstvo na živce.

Smejte se

Smeh je lek, nije fraza. Probajte da se nasmejete i sigurno ćete bar malo smanjiti stres. Pogledajte neku komediju na televiziji ili pročitajte vic, delovaće i šale s dobrim prijateljima.

Smeh, Prijatelji
foto: Shutterstock

Slušajte opuštajuću muziku

Kada vas uhvati napetost, pustite omiljenu pesmu i sigurno ćete se bar nakratko opustiti.

Prošetajte

Ako možete da izdvojite bar pola sata dnevno, videćete da je ovo odlična vežba za opuštanje. Otiđite na neko mirno mesto, uživajte u prirodi – odmorićete i oči i dušu.

Zagrlite blisku osobu

Bliskost sa osobom koju volite pomaže kod uklanjanja stresa. Zagrlite partnera, mamu, sestru, brata, prijatelja, kolegu... Naravno, ne zaboravite ni kućne ljubimce.

komšija, par, zagrljaj
foto: Profimedia

Savet plus: Ako ne možete sami da otkrijete šta sve kod vas izaziva napetosti jer se kod vas ovi problemi slažu jedan na drugi pa ne znate tačno šta ih je i kad uzrokovalo, biće vam mnogo lakše da se protiv stresa izborite uz pomoć stručnjaka. Nemojte da se stidite, obratite se psihoterapeutu!

Kurir.rs/N.B.

Bonus video:

16:36

KUĆNI UREĐAJI STVARAJU ELEKTROMAGNETNI STRES! Stradaju nam hipofiza, štitna žlezda, imunitet DECA OVO NIKAKO NE TREBA DA RADE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track