DRAGE DAME, SAMO IH NALIVAJTE! Utvrđeno je da muškarci koji češće piju OVAJ napitak ređe pate od erektilne disfunkcije!
Foto: Shutterstock

Nova studija

DRAGE DAME, SAMO IH NALIVAJTE! Utvrđeno je da muškarci koji češće piju OVAJ napitak ređe pate od erektilne disfunkcije!

Žena -

Smatra se da erektilna disfunkcija, bar povremeno, pogađa oko jednog od pet muškaraca, a ovo stanje može da ima razorne posledice ne samo za pripadnike jačeg pola već i za njihove partnerke.

Ipak, nešto može da im pomogne da reše problem - obična crna kafa!

Kafa, Bivši Partneri

Erekcija se javlja kada postoji signal u mozgu koji zatim povećava protok krvi ka penisu. Mišići unutar penisa tada počinju da se opuštaju, omogućavajući da više krvi uđe u „onu“ stvar. Ovaj pritisak protoka krvi tada čini penis uspravnim, piše Daily Star.

Međutim, brojni faktori mogu da ometaju ovaj proces, što otežava postizanje erekcije, posebno kod muškaraca starijih od 40 godina.

Mogući uzroci problema sa erekcijom ili erektilnom disfunkcijom mogu uključivati Pejronijevu bolest (oštećenje nerava u blizini penisa), razna druga neurološka stanja, nizak nivo testosterona, stres, depresiju, konzumaciju droge ili alkohola, pušenje, prekomernu težinu ili gojaznost.

Muškarac, Impotencija

Obično nema razloga za brigu, ali ako se nastavi, to bi mogao biti znak ozbiljnijeg problema, pa bi muškarci trebalo da posete lekara, a najnovije studije sugerišu da bi mogao da im pomogne i jedan topli napitak!

Utvrđeno je da muškarci koji piju dve do tri šoljice kafe dnevno imaju manje šanse da imaju erektilnu disfunkciju.

Istraživači iz Centra za zdravstvenu nauku Univerziteta Teksas u Hjustonu (UTealth) otkrili su da muškarci koji piju dve do tri šoljice kafe dnevno imaju manju verovatnoću da će imati erektilnu disfunkciju. Tačnije rečeno: pripadnici jačeg pola koji unose između 85 i 170 miligrama kofeina dnevno imaju čak 42 odsto manje šanse da prijave ED.

Kafa, Šoljica
foto: TANJUG

Takođe, utvrđeno je da su oni koji su pili između 171 i 303 miligrama kofeina dnevno imali 39 odsto manje šanse da im se pojavi erektilna disfunkcija u poređenju sa onima koji su pili nula do sedam miligrama dnevno.

Dobra vest je da su ovi rezultati evidentni čak i kod onih koji su gojazni, ili oboleli od hipertenzije, ali to baš nije slučaj sa dijabetičarima.

Kofein, naime, izaziva ozbiljne efekte na telo za koje se zna da izazivaju i opuštanje arterija penisa i na taj način povećavaju dotok krvi u penis.

Seks, Seksualni Odnos, Uzitak

Ipak, ako neko ima stalnu ED čak i uz promenu navika u ishrani i životnom stilu, važno je da razgovara sa svojim lekarom. Kako erektilna disfunkcija može da bude znak osnovnog zdravstvenog stanja, uvek je najbolje otkriti pravi uzrok.

Kurir.rs / Daily Star

Bonus video:

05:52

KAD BI ME ZAPRATIO MUŠKARAC, CELO TELO BI MI SE TRESLO! Internet nasilnici sada praktikuju nekro buling, GAZE I PO MRTVIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track