NAPRAVITE BAJADERE PO STARINSKI, KAO NAŠE BAKE: Omiljeni SLAVSKI slatkiš na tradicionalan način ne može da omane! (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube

njam njam

NAPRAVITE BAJADERE PO STARINSKI, KAO NAŠE BAKE: Omiljeni SLAVSKI slatkiš na tradicionalan način ne može da omane! (RECEPT)

Žena -

Bajadera je jedan od onih kolača koji se brzo prave, a svojim ukusom osvajaju sve. Upravo zbog toga su čest izbor domaćica za gotovo sve prilike.

bajadera
foto: Printscreen/Youtube

Sastojci:

- 1/2 kg šećera

- 2 kafene šoljice vode (ukupno 100 ml)

- 250 g maslaca/margarina

- 200 g mlevenog keksa

- 150 g mlevenih oraha

- 50 g čokolade za kuvanje (3 štangle)

posna bajadera, bajadera
foto: Profimedia

Za glazuru:

- 150 gr čokolade za kuhanje

- 1 kašika ulja

- 50 g putera/ulje/margarin

Priprema:

Šećer i vodu staviti da malo provri, skloniti sa vatre i ostaviti 5 min da se prohladi. Keks i orahe pomešati, preliti onim ušpinovanim šećerom i dok je tako vruće dodati margarin i sve dobro sjediniti.

Smesu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje takav kakav je. U drugi deo smese dodati otopljenu čokoladu, pa promešati da se čokolada sjedini sa smesom. Četvrtastu činiju ili pleh staviti najpre smesu bez čokolade i ravnomerno je rasporediti, a preko nje smesu gde ima čokolade i sve to poravnati. Istopiti sastojke za glazuru i preliti preko smese. Staviti u frižider (ili na neko hladno mesto) da se stvrdne.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:46

DR PERIŠIĆ OTKRIVA: NAJVAŽNIJE JE UŽIVATI U HRANI! Lekar dao recept za dobro zdravlje OVU NAMIRNICU TREBA IZBEGAVATI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track