NA OVAJ NAČIN PRŽITE LUK I NEĆETE USMRDETI KUĆU: Sastojak koji svi imamo u domu SPASIĆE VAS neprijatnog mirisa: Oduševićete se!
Foto: Shutterstock

PROBAJTE

NA OVAJ NAČIN PRŽITE LUK I NEĆETE USMRDETI KUĆU: Sastojak koji svi imamo u domu SPASIĆE VAS neprijatnog mirisa: Oduševićete se!

Žena -

Pripremanje ručka koje zahteva dinstanje luka predstavlja pravi pakao za svaku domaćicu. Ne samo da počnemo da plačemo u sekundi kada krenemo da ga seckamo, nego još na sve to njegov miris uđe u svaku poru našeg doma.

Iz tog razloga smo se potrudili da vam nađemo način da izbegnete da se miris luka širi celom kućom na što jednostavniji način. Glavni krivac neprijatnih mirisa je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se neprijatan miris može izbeći. Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka jeste soda bikarbona.

luk, dinstanje luka
foto: Shutterstock

Nakom seckanja crnog luka, potrebno je spustiti ga u tiganj sa zagrejanim uljem i jednog kafenom kašičicom sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka, više od pola kg, potrebno je dodati supenu kašiku sode. Luk dinstati kao i inače.

Još jedna dobra stvar jeste što će se luk zgusnuti, te će biti lakši za varenje. Takođe, moguće je izbeći upotrebu zaprške, jer će soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat kao zaprška.

(Kurir.rs/Najžena)

Bonus video:

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track