OBAVEZNO PERITE VOĆE I POVRĆE: Zašto nikako NE smete jesti neoprane namirnice!
Foto: Profimedia / Prasit Rodphan / Alamy / Alamy /

OBAVEZNO PERITE VOĆE I POVRĆE: Zašto nikako NE smete jesti neoprane namirnice!

Žena -

Jako je važno da svo voće i povrće koje jedemo dobro operemo, bezobzira da li gulimo koru sa njega ili ne. Iako bi to trebalo da je najhranljiviji deo, kora je ipak prepuna hemikalija kojima se biljke prskaju. I to je tako gotovo svuda: bilo u supermarketu, bilo na pijaci.

Ako mislite da ne treba da perete voće i povrće kojem gulite koru, setite se kako to radite: tako što rukama pipate isprskanu i prljavu koru, a potom očišćenu voćku/povrće. Na taj način svakako sve prenesete na ono što jedete. Tako da držite se pranja. Najbolje bi bilo da voće i povrće odstoje neko vreme u vodi, a još je bolje da u tu vodu sipate ili sodu bikarbonu, ili jod, ili zeolit kako bi se izvukli otrovi.

Pretpostavljamo da mnogi od vas ovo ne rade zato što ih mrzi da prljaju gomilu sudova i posle ih peru. Međutim, čak ni ne morate da koristite više od jedne posude za ovo: i za pranje, i za ceđenje, pa čak i za seckanje - zato što postoji posuda koja služi za sve 3 stvari!

O kakvoj posudi se radi?

  1. Ako je ne rasklopite, ona će vam poslužiti kao daska za sečenje namirnica
  2. Kada povučete njene ivice gore, od nje nastaje posuda u kojoj se može odložiti i oprati voće/povrće
  3. Na dnu posude u uglu se nalazi vakuum koji omogućuje da posudu nakon što operete namirnice ispraznite, te vam može biti i cediljka

***Danas se po ultrasniženoj ceni može poručiti OVDE ili pozivom na 011/6 888 999.***

Hangar.rs, posuda
foto: Promo

Velika je kada se rasklopi, a s druge strane ne zauzima mnogo mesta kada je sklopljena. Samim tim se lako može poneti, npr. za rashlađivanje pića na izletu (ubacite u nju led i flaše sa pićem), na odmor ako planirate da sami pripremate hranu u sobi a ne znate čime ćete raspolagati od posuđa.

***Danas se po ultrasniženoj ceni može poručiti OVDE ili pozivom na 011/6 888 999.***

Hangar.rs, posuda
foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track