KAKO SE PRAVILNO MERI MUŠKI POLNI ORGAN? Mnogim muškarcima je MANJI NEGO ŠTO SU MISLILI: Da li ste i vi pogrešno koristili metar?
Foto: Profimedia

da li je i vama manji?

KAKO SE PRAVILNO MERI MUŠKI POLNI ORGAN? Mnogim muškarcima je MANJI NEGO ŠTO SU MISLILI: Da li ste i vi pogrešno koristili metar?

Žena -

Veličina ponosa je za mnoge muškarce jako značajna stvar da bi se osećali moćno. Jednostavno briga oko veličine polnog organa je univerzalna, a studije koje govore o prosečnim veličinama i uverenje da je 20 centimetara sasvim normalna veličina, za mnoge nisu toliko ohrabrujuć.

Stručnjaci su sada sproveli još jedno istraživanje i proučili su čak17 prethodnih radova koji su u obzir uzeli 15.521 muškarca i doneli zaključak da je prosečni polni organ dugačak 9,1 centimetara.

Penis, muškarac, lupa
foto: Profimedia

Prema studiji iz 2014. objavljenoj u "British Journal of International Urology" prosečni polni organ u erekciji dugačak je 13,1 centimetara. To znači, prema urologu sa "King's College-a" u Londonu, Gordonu Muiru, da je prosečni obim u erekciji "nešto manji od prosečnog krastavca".

- Iako neki misle da je 20 centimetara sasvim normalna veličina, on je zapravo znatno iznad proseka - rekao je urolog.

Postoje određene metode koje bi trebalo da koristite za merenje ako želite da dobijete tačne rezultate. Potrebno je da izmerite dužinu od karlične kosti do vrha polnog organa u erekciji. Pripremite lenjir ili metar, ali pripazite da se ne povredite ukoliko ste se opredelili za neki lenjir oštrih ivica.

Krastavac, Penis
foto: Shutterstock

Jednom kada postignete erekciju (ako je vaš polni organ zakrivljen, ne treba da budete zabrinuti, već izaberite fleksibilan metar), postavite metar ili lenjir na koren polnog organa, prateći liniju sve do vrha i pročitajte brojku.

Kada je reč o ispitivanju obima, morate u potpunosti da savijete metar oko najdebljeg dela. Obično se ispostavi da je to otprilike na polovini polnog organa, ističu urolozi. Ako je vrh polnog organa znatno veći, onda izmerite i njegov obim, jer će vam dobro doći kada budete tražili odgovarajući kondom.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track