BANG BANG KRILCA OD KOJIH KREĆE "VODA NA USTA": Jako su HRSKAVA i SOČNA, a trik je u ovom SOSU i ZAČINIMA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

AMERIČKI RECEPT

BANG BANG KRILCA OD KOJIH KREĆE "VODA NA USTA": Jako su HRSKAVA i SOČNA, a trik je u ovom SOSU i ZAČINIMA (VIDEO)

Žena -

Pileća krilca pripremljena na američki način oduševiće svakoga. Amerikanci su otkrili kako ih oni spremaju kod kuće, a sve je vrlo jednostavno. Krilca se prvo mariniraju, a ona peku u rerni. Na kraju se uvaljaju u aromatični bang bang sos. Izuzetno hrskava i sočna, ovako pripremljena krilaca postaće vam omiljena.

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kg krilaca
  • 1 kašika crnog luka u prahu
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 kašika slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica čili praha
  • 1 kašičica mlevenog bibera

Za bang bang sos:

  • 1/2 šolje majoneza
  • 1/4 šolje srirača sosa
  • 1/4 šolje čili sosa
  • 1 kašika soja sosa

Priprema:

Krilca osušite ubrusom, pa sipajte maslinovo ulje. Dobro utrljajte, a crni luk u prahu, beli luk u prahu, slatku mlevenu papriku, čili u prahu i mleveni biber pomešajte, pa pospite preko mesa. Dobro utrljajte začine u meso, pa poređajte u tepsiju. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta. Pomešajte majonez, srirača sos, čili i soja sos u jednoj posudi, pa stavite gotova krilca. Dobro promešajte kako bi meso upilo sos. Prijatno!

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

01:00

Kako se sprema rolovana piletina?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track