Punjene paprike se jednostavno prave, a Srbi obožavaju da ih jedu. Odličan su predlog za ručak uz neku salatu, a ako ste ljubitelj, predlažemo vam da isprobate i španski recpet. Oni umesto mlevenog mesa koriste hleb kako bi napunili paprike, a onda ih posipaju sirom. Ukusno i zasitno jelo koje ne košta puno i brže se pravi od srpskih.

paprika-shutterstock.jpg
Shutterstock 

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 paprike
  • 1/2 bageta
  • 6 čenova belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 200 g tvrdog sira
  • 1/2 kašičice ljute mlevene crvene paprike

Priprema:

U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cele čenove belog luka kojima ste skinuli ljusku. Kada se proprže izvadite i dodajte baget isečen na kriške. Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim izvadite iz tiganja. U blender ubacite hleb, beli luk, peršun, 3 kašike ulja, pa posolite i pobiberite. Dobro izblendirajte. Paprike presecite na pola i izvadite koštice. Stavite u pleh obložen aluminijumskom folijom i napunite dobijenom smesom. Bogato pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 210°C oko 15-20 minuta. Pospite ljutom mlevenom paprikom i seckanim peršunom. Prijatno!

(Kurir.rs/Stvar ukusa)

Bonus video:

04:48
PUNJENE PAPRIKE ZA 100.000 DINARA! Porodica Milovanović pokidala u kuhinji: Plesale u studiju, a spremile jelo ZA DESETKU!  Izvor: kurir televizija